Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2016

ΔΕΗ: Περιμένοντας τον ΑΔΜΗΕ...

Εως τα 2,90 ευρώ αντέδρασε νωρίτερα η μετοχή της ΔΕΗ... περιμένοντας τον ΑΔΜΗΕ, με τη σχετική διαδικασία να παίρνει μία μικρή παράταση λίγων ημερών.

Εξέλιξη που θεωρήθηκε από μερίδα αναλυτών ως ένδειξη του ουσιαστικού ενδιαφέροντος των τριών διεκδικητών (από Ιταλία, Γαλλία και Κίνα) και προσώρας αποτυπώνεται χρηματιστηριακά στο ταμπλό.

Στη μετοχή τις τελευταίες μέρες ποντάρουν κυρίως βραχυπρόθεσμα κεφάλαια, πλην όμως θέσεις "χτίζουν" και κεφάλαια επενδυτικού χαρακτήρα, καθώς διαβλέπουν πως οι εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας (που αφορούν άμεσα την ίδια την Επιχείρηση) θα διαμορφώσουν νέα δεδομένα και ισορροπίες στην αγορά.

Λίγο ως πολύ γνωστά τα προβλήματα, οι παθογένειες και οι σωρευτικές ζημίες της "υφιστάμενης ΔΕΗ", πλην όμως για ορισμένους η τρέχουσα αποτίμηση των 658,9 εκατ. ευρώ (μία εβδομάδα πριν αποτιμάτο λιγότερα και από 600 εκατ. ευρώ! με Κ.Θ. σχεδόν 5,9 δισ. ευρώ) δεν συνάδει με τους σχεδιασμούς για την "επόμενη ημέρα στη ΔΕΗ".

Αλλωστε είναι η νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προχωρά ένα πρόγραμμα απόσχισης κλάδων, δραστηριοτήτων, διάθεσης μειοψηφικών μεριδίων σε επενδυτές, που ουδεμία προηγούμενη είχε τη δυνατότητα να υλοποιήσει.

Οσον αφορά στη μετοχή μετά την υπέρβαση της βραχυπρόθεσμης αντίστασης των 2,83 ευρώ, ο πήχης ανεβαίνει προς τις υψηλότερες τιμές στα 3 και στα 3,16 ευρώ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v