Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2016

Μυτιληναίος: Η χρονιά-ρεκόρ και ο μετασχηματισμός του ομίλου

Σε ένα μόλις μήνα η μετοχή του Μυτιληναίου έχει σκαρφαλώσει από τα 4 στα 5 ευρώ (+25%) και αυτό σε μια περίοδο παράλληλης πορείας του Γενικού Δείκτη.

Το 2017 προβλέπεται να εξελιχθεί σε μια χρονιά επιδόσεων-ρεκόρ για τις δύο από τις τρεις δραστηριότητες του ομίλου: Το αλουμίνιο (με μειωμένο κόστος και τιμές πώλησης «κλειδωμένες» σε σαφώς ικανοποιητικά επίπεδα) και την ενέργεια (προσδοκία για νέα διεύρυνση μεριδίου αγοράς).

Και επίσης το 2017 αναμένεται να είναι μια χρονιά πολύ ισχυρών θετικών ταμειακών ροών, που θα περιορίσουν δραστικά τον καθαρό δανεισμό (στα 536 εκατ. ευρώ στις 30/6/2016) και το κόστος χρηματοδότησης.

«Αναμένουμε μια δραματική απομόχλευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Mυτιληναίος, τονίζοντας παράλληλα τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει ο μετασχηματισμός του ομίλου, τον οποίο επίσης ουσιαστικά προανήγγειλε.

Σημειώνεται πως παρά το άλμα του τελευταίου μήνα, η μετοχή διαπραγματεύεται στο 61% της λογιστικής της αξίας (στα 960,3 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια που αντιστοιχούν στους μετόχους του ομίλου στις 30 Ιουνίου 2016).

ΥΓ: Από τη χθεσινή παρουσίαση βγήκε μια ακόμη είδηση, η οποία σημασιολογικά έχει την αξία της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται το νέο κτίριο γραφείων, δίπλα στο κτίριο της οδού Αρτέμιδος στο Μαρούσι. Στο νέο κτίριο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του ομίλου και των θυγατρικών, οι οποίες σήμερα είναι διάσπαρτες σε τρία κτίρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v