Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2016

Στις λεπτομέρειες κρύβεται ο... διάβολος

Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικότερα τις δηλώσεις του Wolfgang Schaeuble για την Ελλάδα στη Stuttgarter Nachrichten(*), δεν μπορεί να μη σταθεί σε μία αποστροφή/προειδοποίησή του, εξόχως «πονηρή».

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας ότι «... το ΔΝΤ αμφιβάλλει -αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο- πως η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία είχε δεσμευθεί και ότι αυτά επαρκούν για να φέρουν τη χώρα σε ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Ελληνες, αντιθέτως, έλεγαν πάντα: Θα τα καταφέρουμε. Ως εκ τούτου, την άνοιξη συμφωνήσαμε ότι η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο ως προς την απαισιοδοξία του.

Αυτό το υπενθύμισα στον Έλληνα ομόλογό μου ξανά στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα και αυτός διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι».

Η λεπτομέρεια όπου μπορεί να κρύβεται ο... διάβολος είναι στην προειδοποίηση πως η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επιβεβαιωθεί στις εκτιμήσεις του το ΔΝΤ.

Και πως ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι.

(*) Στον Roland Pichler, με τον τίτλο «Die Griechen haben immer gesagt: Wir Schaffen das» (15/10 στο stuttgarter- nachrichten.de).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v