Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2016

Στην Εθνική κρίνεται το μέλλον του ΤΧΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο (διαδοχικά βέτο Paulson για τον CEO της Πειραιώς, το πλειοψηφικό μπλοκ των μελών του Δ.Σ. της Εθνικής που πήγε κόντρα στην πρόταση του ΤΧΣ, το χθεσινοβραδινό θρίλερ με την απάντηση του Ταμείου κ.ο.κ.) διαδραματίζονται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή για το εγχώριο σύστημα και την ώρα που στα Δ.Σ. των ομίλων όλο και περισσότεροι ομιλούν... αγγλικά.

Διεργασίες με πλούσιο παρασκήνιο στη σκιά του mega project της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων», που βάση των στόχων που έχουν θέσει οι τράπεζες θα πρέπει να μειωθούν κατά 42 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2019.

Διαδικασία που αναπόφευκτα θα συνοδευτεί με ευρύτατη -συστημικού χαρακτήρα- αναδιάταξη και του εγχώριου επιχειρηματικού, οικονομικού χάρτη της χώρας, που όπως προοιωνίζεται θα είναι ιστορικών διαστάσεων...

Σε αυτήν τη στιγμή-καμπή κρίνεται και ο ρόλος του ΤΧΣ στην «επόμενη ημέρα», καθώς το Ταμείο (ως μεγαλύτερος μέτοχος της ΕΤΕ με 40,4% και της Πειραιώς με 26,4%) υποχρεώνεται να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την υφιστάμενη διοίκηση της ΕΤΕ -όπως αναφέρεται στο εμπεριστατωμένο, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Χρήστου Κίτσιου- με αρκετούς αγνώστους Χ για τη συνέχεια, δεδομένου ότι πρώτη φορά υπάρχει μια ανάλογη κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v