Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2017

Κρίσιμη επίσκεψη από την επικεφαλής του SSM

Για "τριγμούς" στη διατραπεζική λόγω αξιολόγησης έκανε χθες λόγο η Αναστασία Παπαϊωάννου, με τους τραπεζίτες να προειδοποιούν πως κινδυνεύει να χαθεί και ο Απρίλιος.

Αυτό σε μία συγκυρία που η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί έρχεται στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη και για δύο μέρες (14-15)  θα "ξεσκονίσει" το τραπεζικό σύστημα, την ώρα που η κατάσταση στο σύστημα δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Πολύ πίσω οι στόχοι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σε εκκρεμότητα αρκετές θέσεις σε δ.σ., ελάχιστα βήματα από την πλευρά της πολιτείας όσον αφορά στα απαιτούμενα για να προχωρήσει η διαχείριση των NPLs, εμφανής ο προβληματισμός τόσο κεντρικά (στην ΤτΕ) όσο και στους 4 συστημικούς ομίλους.

Εκ των πραγμάτων κρίσιμη η πρώτη επίσκεψη/έλεγχος του SSM για το 2017, μία χρονιά που θα κρίνει πολλά για το εγχώριο σύστημα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και χρηματιστηριακά. 

Στις 755,66 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με σημείο αναφοράς/στήριξης τις 740 και άνω όριο/αλλαγής τάσης στις 820-825 μονάδες. 

Ελπίδα για απαρχή διαχείρισης της κατάστασης η διαφαινόμενη πρόοδος που, σύμφωνα με την Ελενα Λάσκαρη, καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. 

Κοντά σε Staff Level Agreement έως το Eurogroup της 20ής Μαρτίου σημείωνε η Ελενα, συμπληρώνοντας πως οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστούν σήμερα σε τεχνικά κλιμάκια, ενώ οι επικεφαλής των δανειστών θα συναντηθούν με το οικονομικό επιτελείο το μεσημέρι. 

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v