Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2017

ΧΑ: Αναπροσαρμόζονται οι τακτικές των επενδυτών

Ο μη ορισμός ημερομηνίας για την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα σε συνδυασμό με την κόπωση, που διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, υποχρεώνει short και long να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους και λόγω του ότι σήμερα γίνεται... ταμείο 3μήνου. 

Στο διάγραμμα του FTSE25, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί κατ' αρχάς στις στηρίξεις των 1.775 και 1.768 μονάδων, καθώς είναι οι πιο κοντινές, και σε δεύτερο χρόνο (από την επόμενη εβδομάδα; θα δείξει ) οι σημαντικές αντιστάσεις στις 1.802-1.804, με στόχο προς τις 1.860 plus μονάδες.



Η αγορά έδειχνε από χθες προετοιμασμένη για μία οπισθοχώρηση, ενθαρρυντικό το ότι η τελευταία ανοδική αντίδραση συντελέστηκε με συναλλαγές της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ (ενώ υπάρχει διάθεση και ρευστότητα να μπει από λίγο χαμηλότερες τιμές), αλλά και το ότι στην πλειονότητα των εισηγμένων/μετοχών του δείκτη οι θέσεις των ισχυρών χεριών δεν είναι τόσο βραχυπρόθεσμες (όσο στον τραπεζικό κλάδο).

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συμπεριφορά αφενός της Coca Cola, αφετέρου, των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και μετοχών που χθες έδειξαν έτοιμες να πάρουν τη σκυτάλη.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v