Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2017

O FTSE 25 «δοκιμάζει» τις 2.190 μονάδες

Εως τις 2.189,19 μονάδες -με κλείσιμο οριακά χαμηλότερα- ο δείκτης καθώς η υπέρβαση των σημαντικών 2.165 μονάδων ενεργοποίησε σημαντικές long δυνάμεις. Σε αυτό συνέβαλε και η λειτουργία της Wall Street, με σημαντικά «αμερικανικά κεφάλαια» να κινούνται μετά τις 14:00-14:30.

Αντιμέτωπος πλέον με τα υψηλά των 2.190 μονάδων ο FTSE25, που πρακτικά σημαίνει ότι σε ενδεχόμενη υπέρβαση επιταχύνεται η κίνηση προς τις 2.219 μονάδες. Στο διάγραμμα είναι εμφανείς οι σημαντικές -τεχνικά- τιμές και ως αντιστάσεις αλλά και ως στηρίξεις στις 2.180 και 2.165 μονάδες.

«Κλειδί» ο τραπεζικός, που εάν υπερβεί τις 1.090 «βλέπει» πάνω από τις 1.100. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δίνεται σήμα stop στις short θέσεις (κλείσιμό τους) καθώς η αγορά αποκτά δυναμική που μπορεί να «κάψει» τους πωλητές.

Δεδομένου ότι η αγορά είναι σε σημείο καμπής/δοκιμασίας, προσοχή, πολλή προσοχή απαιτούν και οι short και οι long κινήσεις, ειδικά σήμερα-αύριο.

Στα υπόψη πως μέχρι αύριο η Αθήνα αποστέλλει στο ΔΝΤ το αίτημα για τη γραμμή προληπτικής πίστωσης (ξεχωριστό μνημόνιο χρηματοδότησης/δανεισμού από το Ταμείο), με τις υπογραφές των Αλέξη Τσίπρα, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιάννη Στουρνάρα.

Να δούμε πώς θα αποτιμηθεί στο... ταμπλό.

Στα επιμέρους: η ΕΥΔΑΠ αλλάζει επίπεδο μετά από δύο χρόνια με μεσοπρόθεσμο στόχο τα 7,50 ευρώ, σύμφωνα με τη «μέτρηση» του Ηλία Ζαχαράκη, μετά τον ΕΛΛΑΚΤΩΡα προς αλλαγή επιπέδου και η Intralot, ενώ το Πλαίσιο, με νέο υψηλό, στοχεύει προς τα 5,10 ευρώ, με τον Μυτιληναίο να προβάλλεται τεχνικά στα 9 ευρώ, ενώ σε Αεροπορία Αιγαίου και FF Group ενισχύονται οι long δυνάμεις.

Από την... ακραία περιφέρεια το Qual «βλέπει» το 0,2680 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v