Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2017

ΚΡΙ ΚΡΙ-Κανάκης: Μικρομεσαίοι σε ιστορικά υψηλά

Στη... σκιά των μεγάλων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά εισηγμένες από τον χώρο της μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Ετσι στη χθεσινή συνεδρίαση καταγράφηκε ιστορικά υψηλή τιμή για δύο από τους κλασικούς εκπροσώπους αυτής της κατηγορίας -μίας κατηγορίας που πλην φωτεινών εξαιρέσεων μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αναλυτών και οίκων-, για τα ΚΡΙ ΚΡΙ και τον ΚΑΝΑΚΗ.

Στα 3,15 ευρώ η μετοχή της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας, που χρηματιστηριακά απλά αποτυπώνεται στο ταμπλό η σταθερή ανάπτυξη της ίδιας της εταιρείας, με σημείο αναφοράς το περιστατικό της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου 2013 (φωτιά στη μονάδα παραγωγής γιαουρτιού και γάλακτος) και τον επίπονο αγώνα που ακολούθησε η ομάδα του Παναγιώτη Τσινάβου μέχρι τα ενισχυμένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, το νέο επενδυτικό πρόγραμμα 8 εκατ. ευρώ αλλά και την ανταμοιβή των μετόχων μέσω της διανομής μερίσματος (0,09/μετοχή).

Απόδοση 66,62% από την αρχή του έτους, αποτίμηση πλέον πάνω από το όριο των 100 εκατ. ευρώ.
Μικρότερος σε αποτίμηση ο Κανάκης (στα 22,2 εκατ. ευρώ) αλλά επιχειρηματικά με πορεία ανάλογη της προαναφερθείσας εισηγμένης. Στα 3 ευρώ το χθεσινό ιστορικό υψηλό, με απόδοση 19,2% από την αρχή του έτους.

Αντί άλλης αναφοράς παραπέμπω στο αναλυτικό θέμα του Στέφανου Κοτζαμάνη: Ανοδος εσόδων το πρώτο 6μηνο (της 27 Ιουνίου), εστιάζοντας στην αναφορά του Στέλιου Κανάκη πως «...η εταιρεία δεν φοβάται την κρίση αλλά αντίθετα εντείνει τις προσπάθειές της για να βγει πιο δυνατή από αυτή».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v