Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2017

«Βολές» για τον τραπεζικό κλάδο

Τράπεζες: Πραγματική... πλημμύρα πωλητών για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Απώλειες 11,5% την προηγούμενη και μέχρι και το χθεσινό «κλείσιμο», περαιτέρω υποχώρηση κατά 12,2% στις 614,17 μονάδες. 

Σημείο των καιρών: Στα 6,2 δισ. η συνολική αποτίμηση των 4 συστημικών ομίλων, όταν στην ανακεφαλαιοποίηση του '15 αντλήθηκαν 13,7 δισ. ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Λήξη: Το χθεσινό sell-off διευκολύνει κατά κάποιο τρόπο τους short στο κλείσιμο θέσεών τους, σε τιμές κοντά στις 1.820 μονάδες.

ADR: Η καταγγελία της σύμβασης της Εθνικής με την Bank New York Mellon και η... παύση του ADR μετά από πολλά χρόνια πιθανότατα να επέτεινε ρευστοποιήσεις των ούτως ή άλλως από θέση πωλητή 3-4 αμερικανικών funds. 

Επίσης εύλογες οι πωλήσεις από funds που θέλουν να πάρουν τη ζημία τους και να μην «κλείσουν το 2017» με αρνητική θέση. Το GREK της ΕΤΕ χθες στα 8,59$, με απώλειες 3,37%. 

Μέσα στον γενικότερο χαμό και την... πλημμύρα, στις τράπεζες, έμπειρος και διορατικός διαχειριστής πηγαίνει πολύ contrarian στη short τάση. Τώρα μέσα στον χαμό βγαίνει long για τις τράπεζες, διαβλέποντας ανοδικό «γύρισμα» της τάξεως του 15%-20% . 

Ενδεχόμενο που θα μπορούσε να ευοδωθεί εάν και εφόσον οι ξένοι πείθονταν πως όντως θα προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί (από 29 Νοεμβρίου). Εμπειρος παράγων θεωρεί πως το αδιέξοδο στο θέμα των πλειστηριασμών ήταν (και μένει μέχρι να αρθεί...) ως μία από τις πολύ ισχυρές ανασταλτικές παραμέτρους για πολλά ξένα funds. Για να δούμε...  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v