Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2017

«Βολές» για FTSE 25, τράπεζες, κατασκευές και ναυτιλία

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Μεταξύ των «βολών» για τον τραπεζικό κλάδο (ανάρτηση Παρασκευής 17/11), αναφερόταν πως... μέσα στον γενικότερο χαμό και την... πλημμύρα, στις τράπεζες, έμπειρος και διορατικός διαχειριστής πηγαίνει πολύ contrarian στη short τάση. Τώρα μέσα στον χαμό βγαίνει long για τις τράπεζες, διαβλέποντας ανοδικό «γύρισμα» της τάξεως του 15%-20%.

Ενδεχόμενο που θα μπορούσε να ευοδωθεί εάν και εφόσον οι ξένοι πείθονταν πως όντως θα προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί (από 29 Νοεμβρίου). Εμπειρος παράγων θεωρεί πως το αδιέξοδο στο θέμα των πλειστηριασμών ήταν (και μένει μέχρι να αρθεί...) ως μία από τις πολύ ισχυρές ανασταλτικές παραμέτρους για πολλά ξένα funds. Για να δούμε...

Οντως και μέχρι στιγμής βλέπουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις στο ταμπλό. Στις 666,56 μονάδες ο ΔΤΡ, ελάχιστη προϋπόθεση η υπέρβαση των 680 και προς αλλαγή τάσης πάνω από τις 720, αλλά θέλει και άλλα καύσιμα.
ΟΠΑΠ-ΟΤΕ ή ΟΤΕ-ΟΠΑΠ. Στα 10,06 και 10,40 ευρώ, για ακόμη μία συνεδρίαση με αυξημένες συναλλαγές/τζίρο. Συνολικά 11,8 εκατ. σε σύνολο 69,7 εκατ. ευρώ.

SARANTIS. Πακέτα επί πακέτων στη μετοχή. Στα 13,45, με «βλέψεις» για τα υψηλά των 13,78 ευρώ.

ΕΛΤΡΑΚ. Μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου που αντιστοιχεί στο 40% της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής. Αδειασμα μεν χθες (στα 3,02 με μείον 7,36% και συναλλαγές 1.271 κομμάτια). Στις 6 Δεκεμβρίου η έκτακτη ΓΣ. Θεωρητικά ερωτήματα: το πάνω χέρι στην εταιρεία το έχει η πλευρά Πολίτη ή Κόβα, η Melcourt είναι συμφερόντων του πρώτου ή του δεύτερου, η EFG Bank European Financial Group τι σχέση έχει με την Melcourt, που είναι ένα απλό P.O. Box στα Jersey;

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. Για ποια από τις τρεις μεγάλες συστημικές κατασκευαστικές φέρεται να υπάρχει... ολλανδικό ενδιαφέρον.

ΕΓΝΑΤΙΑ. Σαν... φωτογραφική δείχνει η διαδικασία για την Εγνατία.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ. Θετικά είναι τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες για την ελληνική ποντοπόρο. Μαθαίνουμε πως το lobbying απέβη αποτελεσματικό και έτσι μέσα στον Δεκέμβριο θα υπάρξουν εξελίξεις ευνοϊκές όσον αφορά στις επίμονες πιέσεις του Βερολίνου για επιπλέον φορολόγηση των Greeks της ναυτιλίας.

FTSE25. Πλησιάζει στη σημαντική περιοχή των 1.899 μονάδων. Ο Ηλίας Ζαχαράκης μετρά πως σε ενδεχόμενη πειστική υπέρβαση ανοίγει ο δρόμος για τις 1.928 μον. Κίνηση που προϋποθέτει επαναφορά του ΔΤΡ προς τις 700 μονάδες.

ALPHA BANK. Σε αυτή τη φάση έχει τη συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά. Υπέρβαση των 1,55-1,60 οδηγεί προς το 1,80 ευρώ.

JUMBO. Με τη βοήθεια πακέτων στα 12,63-12,92, ανακόπηκε η πτωτική φορά για τη μετοχή.

ΔΕΗ. Επιτεύχθηκε η κατοχύρωση και του πτωτικού καναλιού του τελευταίου διαστήματος. Τα 2,04 και πάλι στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v