Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2017

FF Group: Τις πταίει; 

Νέες σημαντικές πωλήσεις/πιέσεις και απώλειες για τη μετοχή του FF Group, που νωρίτερα, στα 14,44 ευρώ, σημειώθηκε «νέο χαμηλό 52 εβδομάδων». Πλέον η μετοχή εμφανίζει από τις χειρότερες αποδόσεις των μη τραπεζικών του δείκτη για το 2017 (την... ξεπερνάει η ΔΕΗ) καθώς χάνει 24,70% έναντι θετικής απόδοσης περίπου 7% του FTSE25 και 12,09% του ΓΔ. 

Καλά ενημερωμένη πηγή (Ν.Σ.) αποδίδει τη συνεχή υποχώρηση της μετοχής και δη των τελευταίων συνεδριάσεων στις πωλήσεις fund που πουλά θέσεις του σε small caps πανευρωπαϊκά, κλείνοντάς τες έως και 30 Νοεμβρίου. Εκανε ήδη πωλήσεις, μέσω πακέτων σε Αεροπορία Αιγαίου, ΤΙΤΑΝ, Jumbo, ενώ για τις θέσεις του σε FF Group μάλλον αναγκάζεται να πουλά ελεύθερα στην αγορά (*). Αρα συνέχεια στις πωλήσεις/πιέσεις, μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον, που ανακοινώνει αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Τεχνικά, όπως «μετρά» ο Ηλίας Ζαχαράκης, στήριξη στα 14,45, που εάν χαθεί σε κλείσιμο βάζει σε κίνδυνο ακόμη χαμηλότερες τιμές, προς τα 12,85-12,50 ευρώ. Στα 15,20 ευρώ η πρώτη σημαντική αντίσταση, στο ενδεχόμενο ανοδικής διόρθωσης. 

(*) πιθανότατα από το FF Group δεν γίνονται πακέτα/προσυμφωνημένες πράξεις με το συγκεκριμένο fund, ενδεχόμενο που δικαιολογεί τις ελεύθερες (μέσω αγοράς) πωλήσεις, σταθερές και επίμονες από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Η μεγάλη διόρθωση για τη μετοχή του FF Group έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από τα 21,60 ευρώ της 24ης Σεπτεμβρίου. 

Διαγραμματική εικόνα άκρως απογοητευτική.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v