Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2017

Αλλάζει ο κανονισμός στο ΧΑ

Στην τροποποίηση του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών προχωρά η διοίκηση, προωθώντας αλλαγές στον τρόπο διαπραγμάτευσης. Οι αλλαγές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο προσαρμογής (και) του ελληνικού χρηματιστηρίου (της αγοράς ευρύτερα, συμπεριλαμβανόμενων των χρηματιστηριακών, ΑΕΠΕΥ κ.λπ.) στο πλαίσιο της MiFID II.

Ετσι προωθείται η κατάργηση των κατηγοριών «χαμηλή διασπορά» και «προς διαγραφή», ενώ εισάγεται πλαίσιο τροποποιήσεων προσαρμογής στο νέο ευρωπαϊκό καθεστώς αγορών χρηματοπιστωτικών μέσων (με επικαιροποίηση διατάξεων που αφορούν στις ρυθμίσεις MiFID II).

Mε το νέο πλαίσιο εισάγονται -μεταξύ άλλων- τροποποιήσεις στην προσυναλλακτική διαφάνεια για την αξία των πακέτων, η προσθήκη της καθημερινής υποχρέωσης του ΧΑ για τον υπολογισμό του ανεκτέλεστου εντολών, η εισαγωγή της υποχρέωσης του χρηματιστηρίου να τηρεί στη διάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τουλάχιστον 5 έτη, τα στοιχεία για όλες τις εντολές, η υποχρέωση προκειμένου όλοι οι χρόνοι των μηνυμάτων του ΟΑΣΗΣ να αναφέρονται σε UTC (συντονισμένη διεθνή ώρα) κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v