Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 15 2017

ΧΑ: Ξαναβλέπει τις 1.077 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης

Στα... πάνω του ο τραπεζικός κλάδος, επιτέλους συγχρονίζεται με τη θεαματική εικόνα των κρατικών ομολόγων.

Στην ανάρτησή μας της Τετάρτης -όταν ο ΔΤΡ «πάλευε» στις 760 μονάδες- δεν φανταζόμασταν πως η επιθετικότητα των long θα ήταν τέτοια που θα οδηγούσε σε άνετη υπέρβαση των 815-817 μονάδων.

Η μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη ξεκάθαρη, αποδείχτηκε στην πράξη συντηρητική, καθώς χθες οι long είχαν διαφορετικές προθέσεις. Στις 840 ο δείκτης και πλέον ο μέγα στόχος των 1.077 είναι ορατός με... γυμνό μάτι.

Τη συγκεκριμένη περιοχή «βλέπει» τεχνικά και ο zelis677 (διάγραμμα/μέτρησή του στο σχόλιο της Τετάρτης), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το year-end-rally, στο οποίο αναφέρεται από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Ωστόσο οφείλω να επιστήσω την προσοχή σε δύο... λεπτομέρειες: το σημερινό triple witching προοιωνίζεται αυξημένης μεταβλητότητας, με τους short να έχουν και αυτοί βλέψεις από τα επίπεδα των 2.005-2.020 του FTSE25 (για αυτό αυξημένη προσοχή!) και στο ότι οι μέχρι την αρχή της Τετάρτης άκρως απαισιόδοξοι αίφνης εμφανίζονται πιο... ταύροι και από Μαδριλένους.

Για αυτό προσοχή, η αγορά σπάνια κάνει το κέφι των πολλών και το γεγονός πως ο μέγα στόχος των 1.077 είναι ορατός με... γυμνό μάτι δεν σημαίνει πως δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v