Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2018

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Το νέο «στοίχημα»

Θεαματικό το χθεσινό χρηματιστηριακό ντεμπούτο της ELVALHALCOR, όπου αποτυπώνεται μέρος των προσδοκιών οι οποίες καλλιεργούνται μεταξύ των funds και των ισχυρών ξένων επενδυτών για τις προοπτικές του σχήματος όπως αυτό προέκυψε από τη συγχώνευση (με απορρόφηση) των δύο θυγατρικών του ομίλου Viohalco

Προσδοκίες που γεννώνται από την εμφανώς επιθετικότερη πολιτική που ακολουθεί η «νέα γενιά» Στασινόπουλου, με τον Μιχάλη να διαδραματίζει πλέον ενεργότατο ρόλο και να οδηγεί τον μέχρι πρόσφατα «βαρύ» όμιλο σε πιο ευέλικτες πολιτικές. 

Το ενοποιημένο σχήμα διαθέτει ενεργητικό που ξεπερνά το 1,5 δισ., ίδια κεφάλαια 644 (με καθαρό δανεισμό 544), με παραγωγικότητα στο 100% και προοπτική νέων συμπληρωματικών επενδύσεων και επεκτάσεων. 

Το τετράπτυχο του νέου σχήματος, η κεφαλαιοποίηση της στροφής που γίνεται σε διεθνές επίπεδο α) όσον αφορά στη χρήση ελαφρύτερων μετάλλων (κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία), όπου ο σίδηρος αντικαθίσταται από αλουμίνιο, β) στην υλοποίηση mega projects στον κλάδο της ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), γ) στις νέες συνδέσεις δικτύων (καλώδια), αλλά και δ) στην περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ. 

Τα βήματα που... νομοτελειακά θα ακολουθήσει η διοίκηση είναι η διεύρυνση της διασποράς, προκειμένου το ποσοστό της Viohalco να μειωθεί (σε δύο φάσεις) έως το 80% μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ετσι θα πιάσει την προθεσμία ώστε να διευκολυνθεί στη συνέχεια η ένταξη της εταιρείας στον δείκτη FTSE25.

Με αποτίμηση στα 720 εκατ. (στα 979 εκατ. η Viohalco), η ELVALHALCOR συμπεριλαμβάνεται ήδη στην πρώτη 20άδα αποτιμήσεων του ΧΑ. Εκτίμησή μου, πάντα προσωπική και ενδεχομένως αυθαίρετη, πως ο κύριος στόχος θα έπρεπε να είναι η επίτευξη αποτίμησης στο 1 δισ. ευρώ. Το γιατί εύλογο, καθώς περνώντας το συγκεκριμένο όριο ανεβαίνει επίπεδο όσον αφορά στο monitoring ακόμη ισχυρότερων funds. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v