Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2018

ΟΛΘ: Τι... παίζει με τη μετοχή

Από τις μετοχές της μεγάλης-μεσαίας κατηγορίας, που ξεχωρίζουν σήμερα. Από τον FTSE25 της Sarantis, λόγω της επικείμενης ένταξης στον διεθνή δείκτη FTSE Small Caps (καθώς δεν είχε ακολουθήσει την προσπάθεια αντίδρασης των Mυτιληναίου και Viohalco). 

Και από τα Mid Caps, η μετοχή του ΟΛΘ, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται η οριστικοποίηση της μεταβίβασης του 67% του μ.κ. στη South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT), την κ/ξ που έχουν συστήσει η γερμανική Deutsche Invest Equity Partners GmbH (συμμετέχει με 47%), η Belterra Investments, συμφερόντων Σαββίδη (με 20%), και η Terminal Link του γαλλικού ομίλου CMA-CGMA, που ελέγχει το 33% του μ.κ. 

Η SEGT είχε υποβάλει προσφορά 231,92 εκατ., ενώ με την αναθεώρηση της συμφωνίας μεταβίβασης η ακίνητη περιουσία που μεταβιβάζεται στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς απαλλάσσεται από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ ή άλλου φόρου ή οποιουδήποτε σχετικού τέλους. 

Στα 30 ευρώ η μετοχή του ΟΛΘ, υψηλό ημέρας, με συναλλαγές αξίας 3.000 ευρώ. Και με αποτίμηση, πλέον πάνω από το όριο των 300 εκατ. ευρώ.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v