Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2018

Τι... λένε τα αμερικανικά σπίτια

«Υπό κατασκευή» οι ελληνικές τράπεζες, χρειάζεται προσοχή, προειδοποιεί η BofA. O αμερικανικός οίκος παραμένει "αρκούδα" για το εγχώριο συστημικό τραπεζικό σύστημα και μάλιστα διατηρεί τον πήχη κάτω και από τις τρέχουσες τιμές των μετοχών. Και η BofA προστίθεται σε αυτούς που θεωρούν δύσκολη ή αποτρεπτική τη δημιουργία/λειτουργία μίας bad bank, με την αρχή να έχει γίνει από την ίδια την ΕΚΤ, για να ακολουθήσει τελευταία και η Κομισιόν.

Ομως μάλλον... γκρίζα βλέπει την κατάσταση ένα άλλο αμερικανικό σπίτι, η Citi, που ναι μεν εκτιμά πως θα υπάρξει κάποια ελάφρυνση χρέους στο τέλος του προγράμματος, αλλά εκτιμά ότι είναι απίθανο να είναι «ουσιαστικού μεγέθους».

Εκτός αυτού, που είναι ίσως η μόνη λιγότερο αρνητική αναφορά του οίκου, η Citi προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη επέστρεψε μεν το 2017, αλλά αυτή είναι πιο αδύναμη απ' ό,τι προβλεπόταν στο πρόγραμμα, ενώ αφήνει ανοιχτό ένα... παράθυρο για τη μη επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα. 

Θα περιμένω να δω και άλλες εκθέσεις/αναλύσεις (ειδικά) αμερικανικών οίκων, προτού καταλήξω σε πιο σαφή εικόνα για το τι παίζεται από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v