Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2018

Ο τίτλος της Motor Oil στο επίκεντρο

Με τον Πέτρο Τζαννετάκη -αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Motor Oil- να «χτυπά» το κουδούνι της σημερινής συνεδρίασης ξεκίνησε η εβδομάδα. Με την «πρώτη» για το εταιρικό ομόλογο της Coral, εμβαθύνοντας έναν θεσμό χρήσιμο (και) για τη χρηματοδότηση του εγχώριου επιχειρείν.

Σημαντική όμως η Δευτέρα, καθώς το βράδυ θα γίνουν γνωστές οι όποιες τυχόν αλλαγές στους δείκτες MSCI.

Σύμφωνα με τη Wood & Co, η Folli Follie ήταν στα πρόθυρα εξόδου από τον δείκτη MSCI Greece και στην αναθεώρηση του Φεβρουαρίου. Τώρα όμως, συνεχίζουν οι αναλυτές της Wood, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που σχετίζονται με την QCM, που ισχυρίζονται ότι υπάρχει δόλια συμπεριφορά από την εταιρεία, βλέπουμε ότι ο πάροχος του δείκτη θα μπορούσε να λάβει υπόψη τη σημαντική πτώση της τιμής των μετοχών από τις 2 Μαΐου (περ. 41% από το κλείσιμο της 9ης Μαΐου), με αποτέλεσμα η αποτίμηση της εταιρείας να μειωθεί στα 0,7 δισ. δολάρια (έναντι του 1,5 δισ. δολάρια που είναι το ελάχιστο εύρος μεγέθους για τις αναδυόμενες αγορές από τις 23 Οκτωβρίου 2017). Επομένως, η Wood βλέπει κίνδυνο απομάκρυνσης του τίτλου από τον MSCI Greece.

Σύμφωνα με τον οίκο, η Mοtοr Oil είναι μεταξύ των δυνητικών υποψηφίων για ένταξη και η Wood τη θεωρεί ως την πιο πιθανή αντικατάσταση της Folli Follie στον δείκτη. Εάν ο τίτλος περιληφθεί στον δείκτη, η Wood αναμένει τις παθητικές εισροές ύψους 141 εκατ. δολαρίων ή 50 φορές τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του τελευταίου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v