Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2018

Ανησυχητική η κλίση του τραπεζικού δείκτη

Για «βουτιά» 27% στις τράπεζες μετά τα εξάμηνα, έγραφε και ανέλυε στο χθεσινό σχόλιό του ο Θανάσης Σταυρόπουλος, με αφορμή την τραυματική εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος ακριβώς αυτό το τελευταίο διάστημα.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο Γιώργος Α. Σαββάκης μάς έδωσε τη δική του τεχνική προσέγγιση, «μετρώντας» κυρίως τον κλάδο-κλειδί, τον τραπεζικό, που από την αρχή του έτους χάνει 35,88%, για να μην αναφερθώ στο ποσοστό της πτώσης του από τα υψηλά του 2007 και προκληθούν εμπλοκές.

Ο Μίμης Τσάντος μάς δίνει τα δικά του φώτα από την πλευρά της τεχνικής ανάλυσης, διευκρινίζοντας ότι «...ο συγκεκριμένος δείκτης συμπεριλαμβάνει μόνο τις 4 συστημικές και καμία άλλη μετοχή. Η βασική μέτρησή του εδώ και πολύ καιρό είναι ότι το ABCDE triangle ήταν κύμα 4 και απομένει ένα τελικό καθοδικό 5ο κύμα, όπου θα δούμε μάλλον νέα χαμηλά (και προσθέτει το μάλλον διότι μπορεί το 5άρι να μην κάνει νέο χαμηλό, να είναι περικομμένο για να "ξεγελάσει"), που όμως ως τελικό καθοδικό 5άρι θα πρέπει λογικά να είναι Ending Diagonal».

Ο Μίμης Τσάντος είναι Official Elliott wave technical analyst 1ης κλίμακας (from PRECHTER) και ενίοτε μας κάνει την τιμή να επισκέπτεται και την... «υπόγα» (τα forum συζητήσεων) και γι' αυτό τον ευχαριστώ.

Συνεπώς διάγραμμα και «τροφή» για τεχνική προσέγγιση και ό,τι άλλο για τον κλάδο που τόσο «τραυματίζει» την αγορά, τους long και όχι μόνο, το τελευταίο διάστημα.

Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι πως χθες στη Wall Street το GREK έκανε νέο χαμηλό στα 8,10, για να κλείσει στα 8,14$ . Η τεχνική εικόνα του «καλαθιού» παραπέμπει σε περιθώρια διόρθωσης (61,8%) προς τα 7,85$ και ακόμη χαμηλότερα, αλλά ας περιοριστούμε στο συγκεκριμένο ποσοστό, καθώς το επόμενο είναι πολύ χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v