Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2018

«Γέρνει» επικίνδυνα ο S&P

Βαριές οι απώλειες χθες βράδυ στη Wall Street, με αφορμή την επαναφορά των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη. «Βουτιά» του S&P 500 κατά 1,44 στις 2.768 μονάδες (απομακρυνόμενος από την πολύ σημαντική περιοχή των 2.895 μονάδων).

Ο «δείκτης των δεικτών», όπως φαίνεται και στο διάγραμμα/μέτρηση του Δημήτρη Τσάντου, έχει αρχίσει να «γέρνει» επικίνδυνα. Συνεπώς οι short ξεκινούν σήμερα με σημαντικό προβάδισμα για τη λήξη Οκτωβρίου στα Παράγωγα, έχοντας επιπλέον «όπλα» τις εξελίξεις από το μέτωπο Βρυξελλών-Ρώμης (σε υψηλό 4ετίας οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων) και τη... μετανάστευση του ομίλου ΤΙΤΑΝ στις Βρυξέλλες (και Λευκωσία) στα βήματα του ομίλου Viohalco (αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε ξεχωριστή ανάρτησή μας στη διάρκεια της συνεδρίασης).

Στα συν για τους long η αναβάθμιση των καλυμμένων ομολόγων των εγχώριων συστημικών τραπεζών από τον οίκο Fitch, κίνηση που -υπό προϋποθέσεις- θα μπορούσε να διευκολύνει τις προσπάθειές τους για άντληση «φρέσκων κεφαλαίων».

Οσον αφορά στα τεχνικά σημεία που θα πρέπει να προσέξουν σήμερα και οι long και οι short, ο Γιώργος Α. Σαββάκης είναι, όπως κάθε Παρασκευή πρωί, κατατοπιστικότατος.

Πάμε λοιπόν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v