Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2019

ΓΔ: Η βραχυπρόθεσμη εικόνα

Με στόχο τους 100.000 πλειστηριασμούς στην 3ετία οι τράπεζες, όπως αναφέρει από νωρίς η Αναστασία Παπαϊωάννου.

Θα σταθώ σε δύο σημεία, από τα πολλά ενδιαφέροντα στο ρεπορτάζ της έμπειρης Αναστασίας: στο πρώτο, που αφορά στο ότι το Σχέδιο του Μηχανισμού APS έχει λάβει την κατ' αρχήν έγκριση της Κομισιόν και του SSM (σε συνέχεια προηγούμενου θέματος της ιδίας, από τις 20 Δεκεμβρίου) και πως εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ενθαρρυντικό αυτό για τον πολύπαθο τραπεζικό κλάδο, εάν συντηρηθεί η βραχυπρόθεσμη ανοδική διόρθωση στα διεθνή και στο ΧΑ επιχειρηθεί η προεξόφληση αυτής της εξέλιξης (έγκρισης του APS από τους δανειστές).

Ομως το δεύτερο, συνεκτιμώντας το πολιτικό πεδίο, όπου η Μαρίνα Μάνη προβλέπει έλευση κύματος κακοκαιρίας μακράς διαρκείας, δεν είμαι και τόσο σίγουρος εάν, υποθέτοντας πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τέλη Μαΐου, η κυβέρνηση θα έχει την ευχέρεια να αναλάβει αυτό το επιπλέον ρίσκο των μαζικών πλειστηριασμών. Οπερ, εάν χαθεί -για πολιτικούς λόγους- το πρώτο 6μηνο, οι στόχοι των τραπεζών δεν θα μπορεί να είναι και τόσο εμπροσθοβαρείς.

Ας δούμε, με γνώμονα αυτή την προσέγγιση, τη βραχυπρόθεσμη εικόνα του Γενικού Δείκτη.

Κοντινές αντιστάσεις στις 620 και 625 μονάδες, υπέρβαση της δεύτερης «βλέπει» προς τις 650 μονάδες.

Πολλές ενδείξεις παραπέμπουν στη «μέτρηση» πως από τα όρια των 600 μονάδων έχει ενεργοποιηθεί μία κίνηση αναστροφής/ανοδικής διόρθωσης που μπορεί να έχει διάρκεια εβδομάδος και -υπό προϋποθέσεις- να δώσει υψηλότερες τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v