Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2019

Μοτοδυναμική: Μπορεί να αλλάξει... πίστα μετά την SIXT;

Η αύξηση- για τα μέχρι τελευταία δεδομένα της μετοχής- της συναλλακτικότητας ήταν αυτή, που κατ΄ αρχήν κέντρισε την προσοχή μας. Παράλληλα "έτρεχε" και το deal για την απόκτηση (*) του 80,5% της SIXT/Lion Rental, μία πρόχειρη ματιά στα οικονομικά στοιχεία και τις προοπτικές εάν και εφ΄ όσον αρχίσει να αποδίδει η απόκτηση της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο ενοικίασης/μίσθωσης οχημάτων.

Σταθερή αξία η YAMAHA (ο Ηλίας Ζαχαράκης ως μηχανόβιος και δη της συγκεκριμένης εταιρείας τα γνωρίζει καλύτερα), τα ποδοσφαιρικά φρονήματα του μεγαλομετόχου και εν τέλει η αποτίμηση της εισηγμένης, στα μόλις 8,31 εκατ. (με καθαρή θέση στα 8,23 εκατ.).

Λόγω εμπορευσιμότητας παραθέτουμε εβδομαδιαίο γράφημα. Ο τίτλος είναι Long με το stop στα 0,64 σε κλείσιμο εβδομάδος.

Τα 1,06 και τα 1,28 κοντινές αντιστάσεις με τα 2,10 μεγάλο στόχο.

Στήριξη τα 0,66-0,68 ευρώ.

(*) αυτό, που έκανε- επιπλέον εντύπωση- ήταν οι εξωπραγματικά ευνοικοί όροι χρηματοδότησης του deal. Ομολογουμένως πρωτοφανείς...

«H Μοτοδυναμική συμμετείχε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΛΑΪΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε. με 15 εκ. ευρώ αποκτώντας το 80,5% της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο 19,5% παραμένει στους παλαιούς μετόχους.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν στη μείωση των οφειλόμενων δανείων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων) της Λάϊον Ρένταλ σε 18 εκ. ευρώ, την αναχρηματοδότηση τους για 10 χρόνια, αλλά και στη χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους έως 10 εκ. ευρώ, επίσης για 10 χρόνια.

Ποια είναι η εταιρεία; Η Λάϊον Ρένταλ δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων, είναι ο δικαιοδόχος (αποκλειστικός franchisee) της Sixt GmbH στην Ελλάδα, έχοντας παρουσία σε 70 τοποθεσίες σε όλη την χώρα και ο κύκλος εργασιών της για το 2017 ανήλθε σε 30 εκ. ευρώ.

Τι είχε δηλώσει ο CEO Σωτήρης Χατζίκος χαρακτηριστικά: «Είναι μια κομβικής σημασίας συναλλαγή για τη Μοτοδυναμική. Πραγματοποιούμε ένα μεγάλο επενδυτικό βήμα σ’ έναν αναπτυσσόμενο κλάδο.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ η οικογένεια Κυριακόπουλου εμφανίζεται (Οδυσσέας, Αικατερίνη, Φλώρα- Μαρία) με ένα συνολικό 60% , σε αριθμό εισηγμένων 11.700.000 μετοχών.

Για να δούμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v