Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2019

Λανακάμ: Κινητικότητα και σενάρια…

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή κινητικότητα που παρατηρήθηκε στη μετοχή της ΛΑΝΑΚΑΜ. Ειδικότερα, ενώ ολόκληρο τον προηγούμενο μήνα είχαν αλλάξει χέρια μόλις 10.997 τεμάχια, χθες ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 11.566 κομμάτια και μάλιστα στη λήξη υπήρχαν και αγοραστές «στο περίμενε»…

Επιπλέον, η μετοχή που πριν λίγες ημέρες βρισκόταν γύρω στα 32 ευρωλεπτά, χθες έκλεισε στα 42 (+31%)!
Η κουβέντα που έγινε χθες σε χρηματιστηριακά «πηγαδάκια», αποδίδεται στο ότι η ΛΑΝΑΚΑΜ αποτιμάται στο ταμπλό προς 2,5 εκατ. ευρώ, όταν έχει οριακά θετικό καθαρό ταμείο (με βάση τα στοιχεία της 30ής Ιουνίου, δανεισμό 1,015 εκατ. και διαθέσιμα 1,11 εκατ. ευρώ), ίδια κεφάλαια 11,4 εκατ. ευρώ και αξιοσημείωτα μη λειτουργικά ακίνητα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αργότερα ή γρηγορότερα.

Βέβαια, το θέμα των ακινήτων της ΛΑΝΑΚΑΜ και της αξιοποίησής τους κρατάει πάνω από μια εικοσαετία, έχοντας προκαλέσει τη δυσφορία τόσων και τόσων επενδυτών μειοψηφίας, που προσδοκούσαν κατά καιρούς την ταχύτερη εκμετάλλευσή τους.

Ωστόσο, πέρυσι τον Ιούνιο είδαμε την πώληση δύο οικοπέδων στον Πειραιά (προς 1,1 εκατ. ευρώ), με αποτέλεσμα κάποιοι να αναθαρρήσουν και να προσδοκούν ότι θα έχουμε και συνέχεια.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v