Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2019

FTSE 25: Θα συνεχιστεί η αντίδραση;

Αναμφίβολα θέμα συζήτησης από νωρίς το πρωί στα χρηματιστηριακά γραφεία είναι η αποτυχία της δημόσιας πρότασης της διοίκησης του ΤΙΤΑΝα, που θα άνοιγε τον δρόμο για τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο και τη διαπραγμάτευση των μετοχών σε Βρυξέλλες (κύρια), Παρίσι και Αθήνα.

Από το βράδυ της Κυριακής, ο Στέφανος Κοτζαμάνης έχει όλο το ρεπορτάζ, με την αγορά να περιμένει -πλέον- την επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης. Σημειωτέον πως η δυσκολία του εγχειρήματος έγκειτο στο ότι σε περίπτωση ευόδωσης της πρότασης, όσοι μέτοχοι ΔΕΝ είχαν αποδεχτεί την πρόταση θα μπορούσαν να πουλήσουν τις μετοχές τους σε τιμή υψηλότερη της Παρασκευής. Στα 20,65 η τελική τιμή, που συνιστούσε υψηλό ημέρας, με συναλλαγές 69.124 μετοχών. Η ειδική αναφορά για τη μετοχή γίνεται και λόγω της βαρύτητας στάθμισης στη διαμόρφωση των βασικών δεικτών. Η βαρύτητα διαμορφώνεται (κλείσιμο 25/1) στα 5,35%.

Για τον δείκτη τώρα, η τελευταία εβδομάδα έδωσε κέρδη (στο περίπου 3%) και διαφοροποίηση (θετική απόκλιση έναντι του ΓΔ, λόγω τραπεζικών), με ζητούμενο μία δεύτερη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση (οριακά 0,02% την Παρασκευή) και όχι χαμηλό χαμηλότερο από τις 1.676 μονάδες.

Στο διάγραμμα του δείκτη (ημερήσιο, σε μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη) φαίνεται πως σε ενδεχόμενη νέα θετική κίνηση, σήμερα, θα ενισχυόταν το σενάριο της συνέχισης της κίνησης προς τις 1.750 μονάδες.

Φιλόδοξος στόχος οι 1.800 μον., για την επίτευξη του οποίου θα πρέπει να «τρέξουν» θετικές εξελίξεις για τον τραπεζικό κλάδο και βεβαίως έστω ουδέτερο κλίμα εκτός.

Στήριξη στις 1.645 και stop για τις long θέσεις στις 1.627 μον. Κλείσιμο Παρασκευής στις 1.685,85 και εύρος διακύμανσης 1.675,90-1.695,32, με το υψηλό ημέρας στις 12:40 και χαμηλό στις 16:15.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v