Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2019

Η πορεία της Interlife προς το Χρηματιστήριο

Σε παραγωγή άνω των 70 εκατ. ευρώ (έναντι 63 εκατ. το 2018) στοχεύει φέτος η ασφαλιστική εταιρεία Ιnterlife, η γενική συνέλευση της οποίας έχει λάβει την απόφαση να εισαχθεί πέρα από το ΧΑΚ, και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Φρέσκα κεφάλαια δεν θα αντληθούν, όπως δεν αντλήθηκαν ούτε το 2012, όταν η μετοχή της βορειοελλαδίτικης εταιρείας ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στην κυπριακή κεφαλαιαγορά.

Με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Ιnterlife γύρω στα 30 εκατ. ευρώ και με ισχυρή κερδοφορία κατά τα τελευταία χρόνια, πιθανολογείται πως θα βιώσουμε μια ακόμη ενδιαφέρουσα επενδυτική επιλογή.

Θα πρόκειται για την δεύτερη ασφαλιστική εταιρεία στο ΧΑ, καθώς η Ευρωπαϊκή Πίστη με χρηματιστηριακή αξία γύρω στα 100 εκατ. ευρώ, έχει σημειώσει στο ταμπλό άνοδο 143% κατά την τελευταία πενταετία, πέρα από τα σημαντικά μερίσματα που έχει διανείμει κατά την τελευταία τριετία.

Σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Πίστη που έχει δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει άλλες ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, η Ιnterlife δηλώνει «ανοιχτή» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v