Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2019

Deutsche Bank: Road to... hell

Μία ματιά και μόνο στο διάγραμμα της μετοχής της Deutsche Bank αρκεί για να... δικαιολογηθεί ο τίτλος του δημοφιλούς τραγουδιού του Chris Rea.

Παρά το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει προς τα έξω το Βερολίνο, η συγχώνευση του άλλοτε κραταιού ομίλου, εμβληματικού για τα γερμανικά συμφέροντα, με την Commerzbank αποτελεί ενέργεια-μονόδρομο, προκειμένου να διασωθεί και κερδηθεί χρόνος. Δεδομένου ότι το χαρτοφυλάκιο της Deutsche Bank θεωρείται από τα πλέον... τοξικά διεθνώς, το μέλλον προοιωνίζεται δύσκολο ακόμη και εάν ενισχυθεί (για εύλογο χρόνο) με τη ρευστότητα της Commerzbank. 

Οι αγορές, τα funds γνωρίζουν πολύ καλά τι... παίζει με τον όμιλο, όπως και τη σωρεία σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται (άμεσα ή έμμεσα, τελευταίο αυτό του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω της θυγατρικής της Danske Bank), γι' αυτό και τα short bets επιμένουν πιεστικά.

Με νέες απώλειες στα 7,410 ευρώ, κλίνοντας επικίνδυνα με τα ιστορικά χαμηλά των 6,678 ευρώ. Το διάγραμμα (σε μέτρηση του Μίμη Τσάντου) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, θέμα χρόνου και συγκυρίας «δείχνει» η καταγραφή νέων ιστορικά χαμηλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v