Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2019

Το οικόπεδο Intrakat στην Κρακοβία και η κινητικότητα στη ΛΑΝΑΚΑΜ

INTRAKAT. Από το 2008 έχει αγοραστεί από την εταιρεία Alpha Mogilany Development SP Z.O.O. ένα μεγάλο οικόπεδο 300 στρεμμάτων στην περιοχή Mogilany της Κρακοβίας, στην Πολωνία. Τότε συνέταιροι για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου ήταν ο όμιλος Αλφα Γκρίσιν και η Intrakat. Η τελευταία εξακολουθεί να κατέχει το 25% της πολωνικής εταιρείας μέσω της κυπριακής θυγατρικής Ιntrakat International Ltd.

Αξιοποιήθηκε άραγε το οικόπεδο; Ποιος είναι ο μέτοχος πλειοψηφίας της Alpha Mogilany Development;

 

ΛΑΝΑΚΑΜ. Στάσιμο κύκλο εργασιών (στα 2,02 εκατ. ευρώ) και αύξηση ζημιών από 307 στις 847 χιλ. ευρώ σημείωσε πέρυσι η ΛΑΝΑΚΑΜ, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των ενδυμάτων, των υποδημάτων και των αξεσουάρ.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του περυσινού ζημιογόνου αποτελέσματος προήλθε από έκτακτους παράγοντες, όπως από την πώληση οικοπέδου (-340 χιλ.) και από την απομείωση αποθεμάτων.

Για φέτος, η διοίκηση αναμένει τόνωση των πωλήσεών της κατά περίπου 10%, λόγω: α) της θυγατρικής στην Κύπρο που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και β) ενός σχεδιαζόμενου νέου καταστήματος στην Αθήνα με γυναικεία ενδύματα και αξεσουάρ των εταιρειών που διατηρεί συμβόλαια διανομής.

Το θετικότερο πάντως στοιχείο για τους επενδυτές είναι ότι μετά πολλά χρόνια, κάτι φαίνεται να κινείται στο μέτωπο της αξιοποίησης των ακινήτων της ΛΑΝΑΚΑΜ.

Έτσι, πέρυσι εκποιήθηκε το ένα, με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός της εισηγμένης να έχει υποχωρήσει πλέον σε πολύ χαμηλά επίπεδα (στις 100 χιλ. ευρώ, αν συνεκτιμηθεί και ένα πακέτο μετοχών ΕXΑΕ που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης).

Επίσης, έχουν ξεκινήσει επισκευές στα κτίρια της Κερατέας και της Καλλιθέας, με σκοπό την αξιοποίηση αυτών, προκειμένου -όπως υποστηρίζει η διοίκηση- να αποφέρουν ετήσια έσοδα της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ.

ΥΓ: Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στο ΧΑ πολύ κάτω από τη λογιστική της αξία (στα 2,67 εκατ. έναντι καθαρής θέσης 9,8 εκατ. ευρώ), ωστόσο «αγκάθι» αποτελεί η χαμηλή εμπορευσιμότητα του τίτλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v