Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2019

Και λίγος χρυσός...

Στις 30 Μαΐου (1.300) μάς έδωσε το σήμα έχοντας και στόχο τα 1.397 δολάρια η ουγγιά. Ενδιάμεσο επίπεδο τα 1.365 δολάρια, που πλέον είναι στήριξη σε ημερήσιο. Οι εξελίξεις οδηγούν τον χρυσό σε υψηλό 5 ετών, το δολάριο χαμηλότερα και κρατήστε το αυτό, σε ανάκαμψη τους ναύλους (μεταφοράς) στη ναυτιλία. Εξέλιξη που ευνοεί κυρίως τους Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι μεταφέρουν (συγκριτικά) το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού LNG διεθνώς.

Περαιτέρω κρίση στα κομβικά στενά του Ορμούζ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του Greek shipping lobby, που διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον κινεζικό και με τον αμερικανικό παράγοντα.

Και για την ιστορία, σε όλες, μα όλες τις ενεργειακές κρίσεις, κυρίως Ελληνες ήταν αυτοί που... παρέκαμπταν τους αποκλεισμούς. Και για την «επόμενη ημέρα» οι Greeks της ναυτιλίας είναι οι καλύτερα προετοιμασμένοι για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου διεθνώς. Από τη στιγμή μάλιστα που θα φανεί πως τα projects τύπου East Med δεν θα προχωρήσουν, οι ναύλοι για μεταφορά LNG από Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο προς Ευρώπη εκτιμάται πως θα... εκτιναχθούν.

Η «επόμενη ημέρα» σκιαγραφείται κομμάτι κομμάτι...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v