Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2019

ΙΝΛΟΤ: Οφέλη από την GameNet

Στο 0,532 ευρώ η μετοχή της Intralot, με αγοραστές από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Ενας από τους λόγους, που συγκεκριμένα «ισχυρά χέρια» εστιάζουν στη μετοχή που έχει υποστεί μεγάλες απώλειες, είναι η θεαματική απόδοση αποτελεσμάτων της GameNet.

Πράγματι, η ιταλική εταιρεία πηγαίνει για EBITDA πάνω από τα 155 εκατ., θυμίζοντας πως φέτος με EBITDA 109 εκατ. η Ιntralοt έβαλε στο ταμείο της περί τα 3,8 εκατ. (από έσοδα μερισμάτων).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστών, η GameNet θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα βασικά εργαλεία για να βγει από το καθοδικό σπιράλ των τελευταίων ετών η Ιntralοt, ενώ με μία αποτίμηση υψηλότερα των 250 εκατ. προσδίδει μία αξία της τάξεως των 50 εκατ. στην ελληνική εταιρεία (συμμετέχει με 20% στο μ.κ. της ιταλικής).

Στα 83,5 εκατ. η τρέχουσα αποτίμηση της εισηγμένης, με τους χρηματιστές να θεωρούν πως θα πρέπει να υπερβεί το όριο των 100 εκατ., προκειμένου να αρχίσει να ξαναμπαίνει στο monitoring funds που κατά το παρελθόν είχαν θέσεις στη μετοχή αλλά και να μπορεί να προσελκύσει αυτούς που κοιτάζουν εταιρείες της κατηγορίας 100-200 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ πάντως η S&P απέσυρε την αξιολόγηση στην Intralot μετά από αίτημα της τελευταίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v