Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2019

Μια ματιά στα αμοιβαία κεφάλαια

Καλό το πρώτο 7μηνο για το ΧΑ, συνακόλουθα και για τα μετοχικά Α/Κ εσωτερικού. Πλέον το ζητούμενο για την εγχώρια αγορά είναι να μπορέσει να συντηρήσει -όσο αυτό είναι δυνατόν- τη διαφοροποίησή της έναντι των ξένων, γεγονός που μέχρι και χθες επενεργούσε θετικά για μετοχές και μερίδια αμοιβαίων.

Τα κέρδη 47% στο 7μηνο επιτεύχθηκαν σε μία περίοδο που ο MSCI World Index «έτρεξε» με 16%, όπως και ο Eurostoxx 600. Σε αυτό το διάστημα, τα «μετοχικά εσωτερικού» είχαν μία μέση απόδοση στο περίπου 37%, και εύρος απόδοσης για τα 42 Α/Κ της κατηγορίας από 29% έως 50%.

Οσον αφορά στα Ομολογιακά, η απόδοση των ελληνικών spreads έγινε σε συνδυασμό με τις υψηλές αποδόσεις ανάλογων ξένων τίτλων. Συνεπώς διαμορφώνεται καλή εικόνα και στα μετοχικά και στα ομολογιακά, με τις εισροές στα πρώτα να φθάνουν τα 120,5 και στα δεύτερα τα 139,1 εκατ. ευρώ. Γεγονός μοναδικό για εδώ και 10 χρόνια, που μακάρι να συντηρηθεί στο 5μηνο, που ξεκινά σήμερα από καλές βάσεις για τη συνέχεια. 

Στα 7,176 δισ. το ενεργητικό των Α/Κ που είναι και τα υψηλά, μέχρι τώρα, έτους.

Στα επιμέρους, σε διάστημα εβδομάδας, τα Funds of Funds Μετοχικά είχαν αρνητική μέση απόδοση κατά 0,31%, τα ομολογιακά μικρή άνοδο κατά 0,14%, ενώ για ακόμη μία εβδομάδα, όπως «μετρά» ο Κώστας Σιαμπράκος (Meizon χρηματοοικονομικές υπηρεσίες), τα μετοχικά εσωτερικού με 2,23% καταγράφουν την υψηλότερη απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v