Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2019

Η περίπτωση της WireCard AG, της Folli Follie και ο Χαρ. Γκότσης

Επειδή πολλή κουβέντα είχε γίνει με αφορμή το σκάνδαλο FF Group, για τυχόν ολιγωρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στοχευμένες βολές κατά του Χαράλαμπου Γκότση, πως άργησε να θέσει σε αναστολή τη διαπραγμάτευση τη μετοχή της FF Group, η απάντηση δίνεται από τη Φρανκφούρτη και την περίπτωση της WireCard AG.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών στις γερμανικές τράπεζες, ειδικεύεται στα fintech αλλά εδώ και οκτώ μήνες είναι υπό παρακολούθηση για παραποίηση οικονομικών καταστάσεων και αποτελέσματα συνεχόμενων χρήσεων.

Η περίπτωση της WireCard είναι συχνά... πρώτο θέμα στα Bloomberg, CNBC, Reuters κ.λπ. και μόλις την Τρίτη η μετοχή της... κατέρρευσε 23,95% στα 116,050 ευρώ, χωρίς η γερμανική Κεφαλαιαγορά να έχει προχωρήσει -ακόμη- μετά από οκτώ μήνες σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στα καθ' ημάς, στην υπόθεση του σκανδάλου της FF Group, από τα τέλη Οκτωβρίου ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί (από την Ε.Κ.) στον εισαγγελέα για κακούργημα (μεταξύ άλλων ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), με 10 άτομα να έχουν κλητευθεί (τα τρία της οικογένειας Κουτσολιούτσου), αλλά ένα χρόνο μετά η νομική διαδικασία δεν έχει βγάλει... ειδήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v