Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 30 2019

Τι θα πουν οι Καναδοί...

Σήμερα είναι η έκδοση εντόκων 6μηνης διάρκειας, με το προηγούμενο του αρνητικού επιτοκίου για την τελευταία σειρά κρατικών τίτλων 3μηνης διάρκειας να δημιουργεί -εύλογα- νέα δεδομένα για το ελληνικό χρέος.

Ομως, στα επόμενα 24ωρα αναμένεται η βαθμολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την DBRS. Μπορεί ο οίκος αξιολόγησης, που εδρεύει στο Τορόντο, να βρίσκεται στη «σκιά» των BIG3, ωστόσο δεν παύει να υπολογίζεται από την ΕΚΤ ως έγκυρος εκτιμητής, οι δε αξιολογήσεις του να γίνονται αποδεκτές από τη Φρανκφούρτη και να συνεκτιμώνται όσον αφορά στην επενδυτική διαβάθμιση μιας οικονομίας.

Η αγορά περιμένει την ετυμηγορία της DBRS, γνωρίζοντας πολύ καλά πως σε ενδεχόμενη αναβάθμιση η ελληνική αγορά θα βρεθεί μόλις δύο κλίμακες χαμηλότερα του ορίου της επενδυτικής βαθμίδας.

Εύκολα αντιληπτό τι θα μπορούσε να σημαίνει μία τέτοια κίνηση από τον οίκο αξιολόγησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνοδευτική έκθεσή του θα αναφέρεται στα συνήθη, δηλαδή στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, στην ενίσχυση των προοπτικών ανάπτυξης, κυρίως όμως στην ανάγκη δραστικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων/ανοιγμάτων.

Για να δούμε, οι Καναδοί...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v