Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2019

ΧΑ: Με μία... ματιά, συνοπτικά

Η αγορά μετά από 4 μήνες (μετεκλογικούς)  συσσώρευσης, όπως ήταν λογικό (ράλι 7 μηνών), «δοκιμάζει» τα υψηλά που είχαν καταγραφεί την επομένη των εκλογών. 

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, η ευρύτερη περιοχή των 900  μονάδων είναι σημαντική αντίσταση, που πρακτικά σημαίνει πως οι traders θα... ταλαιπωρηθούν λίγο. Ωστόσο η τάση είναι long και τουλάχιστον για όσο η Wall Street συνεχίζει... αδιόρθωτη τόσο οι long θα διατηρούν το πλεονέκτημα, σε μέτρηση 3μήνου-έτους. 

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, σε επίπεδα 9% υψηλότερα αυτών του Ιουλίου (οπότε και τα υψηλά για τον ΓΔ, στις 901 μονάδες).

Εξελίξεις που δίνουν τον τόνο τους και μπορούν να προσελκύσουν «νέα κεφάλαια», δημιουργώντας -ταυτόχρονα- μόχλευση σε ολόκληρους κλάδους, είναι η αμκ της Lamda Development, η έκδοση νέων ομολογιακών, με τη Mytilineos να ανοίγει την... αυλαία, με eurobond-ύψους 500 εκατ. 

Παράλληλα, αναθερμαίνεται -μετά από χρόνια- η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες για νέες εισαγωγές, προοπτική η έλλειψη της οποίας έχει κοστίσει ως προς το... βάθος της αγοράς μας.

Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της HSBC για την προοπτική των τραπεζών. τότε θα μπορούμε να πούμε πως το ΧΑ -πρωταθλητής για το 2019, διεθνώς- όντως μπορεί να γυρίσει σελίδα. 

Και, όπως πολύ ορθά σημειώνει ο φίλος Ηλίας, μπροστά μας έχουμε αρκετό χρόνο να δούμε τις εξελίξεις και προπάντων να αρχίσουν να συμβαδίζουν τα μακροοικονομικά της οικονομίας με τις τιμές.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v