Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2020

Προς τις 780 μον. ο Δείκτης Τραπεζών

Σε καθοδική λύση ο σχηματισμός για τον ΔΤΡ, μετά το κλείσιμο της Παρασκευής. Με την τάση να επιβεβαιώνεται μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση. Ανοιχτό, πλέον, το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης προς τις 780 μον.

Στις 833 η κοντινή αντίσταση, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη, και νέο stop στο (ημερήσιο) short στις 846 μονάδες. 

Στο προσυνεδριακό σχόλιο σημείωνα για τον... παράδοξο ρόλο των ξένων οίκων και συγκεκριμένα για την ενδεχόμενη σκοπιμότητα, πίσω από την έκθεση της Goldman Sachs. Την ώρα που η HSBC βλέπει ευκαιρίες και από το 7ετές, η Goldman Sachs κατακεραυνώνει τον τραπεζικό κλάδο και «πυροβολεί» την Πειραιώς, λίγες μέρες πριν την έκδοση των ομολογιών. Και σε πλήρη αντίθεση με έναν άλλο επενδυτικό οίκο, που αναθεωρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ίδιας τράπεζας.

Δεν μας τα λένε καλά τα ξένα σπίτια και αυτό είναι πλέον κοινό μυστικό σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά γραφεία. Ωστόσο η ουσία είναι πως ο κλάδος μετρά απώλειες σχεδόν 10% από την αρχή του έτους και ότι ορισμένα χαρτοφυλάκια μαζεύουν ό,τι προσφέρεται σε τιμές πολύ χαμηλότερες και από αυτές του 2015. Παράδοξες καταστάσεις...

Παράλληλα, παραπέμπω στην ανάρτησή μας, της 17ης Ιανουαρίου, όταν σχεδόν ένα μήνα πριν, θέταμε το ερώτημα «... εάν έχει έρθει η ώρα των τραπεζών». Και προφανώς δεν εννοούσα το short παιχνίδι συγκεκριμένων funds σε βάρος του κλάδου, σε αυτή την ευαίσθητη συγκυρία.

Από αυτή την άποψη, μόνο θεωρητικό δεν είναι το ερώτημα που θέτει ο μικρομέτοχος για τις επιλεκτικές σχέσεις Goldman Sachs και Lansdowne, όπως και για τη σκοπιμότητα της ανάλυσης ενός Ισπανού δικηγόρου και νυν αναλυτή, του Jose Abad. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v