Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2020

Το μήνυμα των κατασκευαστικών

Ενθαρρυντική η τελευταία αντίδραση των μετοχών εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου. Με αποδόσεις διψήφιες σε διάστημα μηνός, απόρροια κατ' αρχάς της ακραίας υποτίμησης που είχε προηγηθεί και από τα
μέσα Απριλίου λόγω της σταδιακής λήψης θέσεων από διορατικούς παίκτες, οι οποίοι προσβλέπουν σε επανεκκίνηση του κλάδου. Πώς, δηλαδή, η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να (υπο)στηρίξει τη δημιουργία ΑΕΠ, θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός Προγράμματος Δημοσίων Εργων, σε συνδυασμό με την επανενεργοποίηση διαγωνισμών που κωλυσιεργούν.

Το ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια (την Πέμπτη 16 Απριλίου) με τον εύγλωττο τίτλο «New Deal στα μεγάλα έργα ετοιμάζει η κυβέρνηση», ήταν διαφωτιστικό.

Σύμφωνα με το θέμα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές του θεσμικού πλαισίου παραγωγής των δημόσιων έργων, με στόχο την επιτάχυνση των διαγωνισμών. Στην τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τις διοικήσεις των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AVAX, Mytilineos και IntraKat συζητήθηκε το μέτρο της ένταξης των Μεγάλων Εργων Υποδομής στις προβλέψεις περί στρατηγικών επενδύσεων, ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία των αδειοδοτήσεων.

Εάν δεχτούμε πως το χρηματιστηριακό ταμπλό λειτουργεί προεξοφλητικά, τότε: ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο 0,95 ευρώ (50,79% σε διάστημα μηνός), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 5,77 (28,51%), AVAX, στο 0,452 (81,53%), Mytilineos, στα 6,76 (28,27%) και IntraKat, στο 1,02 (55,49%), διαμορφώνουν ένα επενδυτικό πεδίο. Που εάν οι τηλεδιασκέψεις δεν περιοριστούν σε εκδήλωση προθέσεων και προχωρήσουν στην υλοποίησή τους, θα μπορούσε να αποτελέσουν εφαλτήριο όχι μόνο για τον κατασκευαστικό κλάδο αλλά και για αρκετούς ακόμη, που είτε άμεσα είτε έμμεσα συμμετέχουν στην κατασκευή. Συνολικότερα, στην παραγωγή Εθνικού Προϊόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v