Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2020

Τράπεζες: Window Dressing;

Επιτέλους αντίδραση, στο ΧΑ, για τον τραπεζικό κλάδο. Στις 349,95 μονάδες, με 5,12%, οριακά κοντά στο υψηλό ημέρας, των 350,66 μονάδων. Ιστορικό χαμηλό στις 266,18 μονάδες.

Σε σημαντική υποαπόδοση ο πολύπαθος κλάδος έναντι της αγοράς, ειδικότερα των blue chips, σε διαστήματα μηνός, τριών μηνών και από την αρχή του έτους.  Ωστόσο στο διάγραμμα (μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη) φαίνεται πως μετά το χθεσινό «κλείσιμο» δίνει long σήμα, πάντα στο βραχυπρόθεσμο και με ορίζοντα το «κλείσιμο» Απριλίου, τελευταία συνεδρίαση ενός φιλικού -προς τους long- μήνα.

Παρότι ο ΔΤΡ απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί ότι δίνει σήμα αναστροφής/σε μηνιαίο έχει περιθώρια να συγκλίνει ως προς τον FTSE25, κάτι που ισχύει και για τις συστημικές μεταξύ τους, καθώς Εθνική και Πειραιώς είναι υψηλότερα των χαμηλών της 18ης Μαρτίου, αλλά Alpha Bank και Eurobank χαμηλότερα, με εμφανείς -τεχνικές- αδυναμίες.

Θα έχουμε διορθώσεις σήμερα-αύριο, κάτι σαν μία προσπάθεια μερικού εξωραϊσμού; Χαμηλό κόστος θα είχε και μάλιστα σε ένα «ρηχό» χρηματιστήριο.

Συνεκτιμώντας πως ο κλάδος είναι διεθνώς στο επίκεντρο είτε λόγω των συντονισμένων δράσεων των FeD, BoE, BoJ και ECB, με την τελευταία και λόγω του Συμβουλίου, είτε με αφορμή το trade που εξελίσσεται κλαδικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ενδεικτικό το χθεσινό 5,26% στις 55,48 μονάδες του EuroStoxx Banks, μετά το δραματικό sell off του Μαρτίου και της προσπάθειας για ανοδική διόρθωση τον Απρίλιο. Για τον δείκτη, υψηλό 52 εβδομάδων οι 102,81 (18/2/2020) και χαμηλό οι 48,65 (16/3/2020).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v