Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2020

Η Sarantis, η ΚΡΙ-ΚΡΙ και ο Γενικός Δείκτης

Στα 8,88 ευρώ με άνοδο 2,42% η μετοχή της Sarantis, στη χθεσινή διορθωτική συνεδρίαση. Συνηθίζεται, άλλωστε, η contrarian κίνηση για τη μετοχή, τάση που τείνει να χαρακτηρίσει την εισηγμένη.

Μετά τη διόρθωσή της έως τα επίπεδα των 8 μονάδων, διαδικασία με εμφανές «μάζεμα» από «ισχυρά χέρια», επανακάμπτει σταθερά με μεταβολή 11% σε διάστημα εβδομάδας.

Στις 14/5 σε ανάρτησή μας (στον ΕΚΗ), μετρώντας διαγραμματικά τη μετοχή, εκτιμούσαμε πως είναι ώριμη η συγκυρία για νέα ιστορικά υψηλά. Στα 9,20 ευρώ το υψηλό και σε απόσταση 0,32 ευρώ για τη μετοχή που δείχνει να ακολουθεί προδιαγεγραμμένη ανοδική πορεία.

Έτερη περίπτωση η ΚΡΙ-ΚΡΙ, με τη μετοχή της εξαιρετικής εταιρείας στα 5,44 ευρώ. Πρόσφατα καταγράφηκε νέο ιστορικό υψηλό -στα 6,10 ευρώ-, για να ακολουθήσει διολίσθηση προς λίγο χαμηλότερα.

Τεχνικά η μετοχή προσομοιάζει με αυτήν της Sarantis, παραπέμποντας και αυτή σε ακόμη ένα νέο υψηλό. Σε εύθετο χρόνο και αποτυπώνοντας τη σταθερά ανοδική πορεία της εισηγμένης, των μεγεθών και προοπτικών της.

Αναφέρομαι σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, ενδεικτικά από τους δείκτες FTSE25 και FTMidCap, για να σημειώσω, για πολλοστή φορά, πως συχνά δίνοντας προσοχή στο... δέντρο (ΓΔ), χάνουμε το... δάσος (εταιρείες).

Με τον Γενικό Δείκτη ασθμαίνοντας, ούτε καν, στις 700 μονάδες, η πραγματική χρηματιστηριακή θέση των Sarantis και ΚΡΙ ΚΡΙ είναι σε άλλα (υψηλότερα) επίπεδα.

Αναλογικά ισχύει για αρκετές ακόμη περιπτώσεις εισηγμένων, που είναι σε διαπραγμάτευση σε τιμές εντελώς αναντίστοιχες με τις τρέχουσες των δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v