Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 28 2020

Δυο-τρεις λεπτομέρειες από τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ

Δεν θα σας κουράσω με τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ Συμμετοχών, ει μη μόνον με 2-3 λεπτομέρειες που σχετίζονται (και) με τη «γύμνια» του «ρηχού» χρηματιστηρίου μας.

Το σύνολο του κόστους λειτουργικών εργασιών και δαπανών με παρεπόμενες υπηρεσίες για το πρώτο 6μηνο του 2020 ανήλθε στα 9,48 εκατ. (!) έναντι 8,68 το αντίστοιχο του 2019, αυξημένο κατά 9,2% (!).

Η μεταβολή προέρχεται κυρίως από τις αμοιβές προσωπικού, που συνδυάστηκαν με την ενίσχυση της διοικητικής δομής στις αρχές του έτους, την αμοιβή συμβούλου για τη βελτίωση της επιχειρησιακής οργάνωσης (sic), τη δωρεά για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας κ.λπ, κ.λπ.

Αντε τη δωρεά στο ΕΣΥ λόγω Covid-19 να την καταλάβω, αλλά όλα τα άλλα, τις πομφόλυγες για αναβάθμιση, πείτε μου πώς, όταν μέρα με τη μέρα το χρηματιστήριο βυθίζεται στο... τέλμα του, αδυνατώντας να προσελκύσει έστω μία -έστω μία, ρε γμτ- νέα εισαγωγή εταιρείας (Θέλουμε να φέρουμε νέες εταιρείες στο ΧΑ: πρόεδρος EΧAΕ, Γιώργος Χατζηνικολάου, τέλη Μαΐου), καθιστώντας το περίφημο rebranding το πιο σύντομο... ανέκδοτο.

Και εντέλει, μη υλοποιώντας καν τα αυτονόητα, θα περιοριστώ στα κίνητρα προς τους market makers και το σταματώ εδώ, γιατί ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v