Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2020

Κοιτάμε μετοχές, όχι δείκτες

Η αγορά θέλει τον χρόνο της και οι μετοχές τον τρόπο τους. Γιατί το λέω αυτό; Στις 30 Ιουλίου ο ΕΚΗ έφερνε ως παράδειγμα τις ΤΕΝΕΡΓ-Παπουτσάνης για να ενισχύσει την λογική του "κοιτάμε μετοχές και όχι δείκτες".

Αμφότερες με κοινό παρονομαστή την σταθερή άνοδο τους. Πράγματι χθες, για την ΤΕΝΕΡΓ δεύτερο σερί ιστορικό υψηλό (στα 11,56) και νέο υψηλό 52 εβδομάδων για τον Παπουτσάνη (στα 2,22).

Στις 19/6 λέγαμε κάτι ανάλογο για Sarantis και ΚΡΙ ΚΡΙ, για νέο ιστορικό υψηλό πηγαίνει ο πρώτος, ισοφάρισε το δικό του, στα 6,10 ο δεύτερος. Ειδικότερα για Sarantis, στις 14/5 σημειώναμε πως είναι ώριμος για νέα υψηλά.

Το ίδιο θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος για τα Πλαστικά Θράκης, που μετά την υπέρβαση των 2 πηγαίνουν προς τα 2,26 ευρώ. Για τα Πλαστικά Θράκης, από τις 24/4, ακόμη, είχαμε αναφερθεί στο πλεονέκτημα των μασκών μίας χρήσης.

Γράφαμε για την ΔΕΗ, και τα 3,93 ευρώ. Είναι αλήθεια, πως μας... παίζουν λίγο αλλά η συνθήκη είναι ώριμη, έχει τάση για τα 4,388 plus.

Γιατί τα γράφω αυτά; γιατί έχει "μαλλιάσει" η γλώσσα μας, να λέμε "ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΙΚΤΕΣ".

(*) παρεμπιπτόντως, δεν νομίζετε πως στον ΟΤΕ πάει να γίνει, ό τι με την Coca Cola HBC. Διακριτικό μάζεμα από τα "ισχυρά χέρια" 1-2 συνεδριάσεις πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων,
και την κρίσιμη συνεδρίαση ένα γερό "τράβηγμα"; Εάν για την Coca Cola HBC, εχθές, γιατί όχι για τον ΟΤΕ, σήμερα-αύριο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v