Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2020

ΤΕΝΕΡΓ-Παπουτσάνης: Ο κοινός... παρονομαστής

Δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις εταιρειών/εισηγμένων αλλά με κοινό παρονομαστή.

Στα 10,80 ευρώ, χθες, η Τέρνα Ενεργειακή, τιμή που αποτελεί «νέα ιστορικά υψηλή» για την εταιρεία. Ναι σωστά, all time year high (για να συνεννοούμαστε) εν μέσω πανδημίας, συνεχιζόμενης αδυναμίας/απαξίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε επίπεδα περί τις 300 μονάδες χαμηλότερα από το «υψηλό έτους». Για το ιστορικά υψηλό της αγοράς, ας μην το συζητήσουμε, γιατί το γαρ πολύ της θλίψεως...

Στα 2,05 ευρώ η μετοχή της Παπουτσάνης, που είναι «νέο υψηλό 52 εβδομάδων», μετά από ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο, με σημαντική ενίσχυση όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών.

Για ένα επιτυχές turnaround story είχε αναφερθεί προ μηνός ο Στέφανος Κοτζαμάνης και πόσο εύστοχη ήταν η προσέγγισή του.

Και μιλάμε για μία ιστορική εταιρεία με όνομα στον κλάδο της, που μόλις 10 χρόνια πριν, η αγορά την είχε για... κλείσιμο. Επί ημερών Χάρη Δαυίδ και με ένα όνομα Plias νομίζω (άλλη έμπνευση και αυτή).

Από την εποχή που ανέλαβαν το τιμόνι οι Γιώργος Γκάτζαρος και Μενέλαος Τασόπουλος, η εισηγμένη έχει εισέλθει σε τροχιά πλήρους επαναφοράς, με απτά τα αποτελέσματα. Και χρηματιστηριακά.

Στον παρονομαστή τώρα: καλές εταιρείες αμφότερες, με αποτελεσματική διοίκηση, με σεβασμό στον επενδυτή/μέτοχο και παραδείγματα για το ότι άλλο ο δείκτης (για όσους ασχολούνται με τον τραπεζοβαρή δείκτη) και εντελώς άλλο η πραγματική θέση της κάθε εισηγμένης ξεχωριστά.

Γιατί σας ερωτώ, στις πόσες μονάδες του δείκτη αντιστοιχούν τα 10,80 της Tέρνα Eνεργειακής και τα 2,05 της Παπουτσάνης;

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v