Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2020

Τράπεζες: Και τώρα... τι;

Θέμα των ημερών οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο (απ' όλες τις απόψεις), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς για τις 2+1/σημερινή συνεδριάσεις που μένουν για το (χρηματιστηριακό) «κλείσιμο» Οκτωβρίου.

Δεν θα αναφερθώ στον κλαδικό δείκτη (άλλωστε, μετά από 2 προσαρμογές δεν αποτυπώνει την ουσία της κατάστασης ούτε την έκταση της πτώσης από τα υψηλά Σεπτεμβρίου του 2007) ούτε στην ενέργεια των αρχών να αναβαθμίσουν τη βαρύτητα στάθμισης των 4 μετοχών, όσον αφορά στη διαμόρφωση των δεικτών.

Το ερώτημα έχει να κάνει με το πώς αποτιμά η «αγορά» τα νεότερα, κατά πόσον η ανακοίνωση της Πειραιώς (πως δεν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε αμκ) επηρεάζει τη στάση των funds (και δη όσων είναι short στις μετοχές του κλάδου) και τι μέλλει γενέσθαι όχι μόνο με την Πειραιώς αλλά και με Eurobank, Εθνική και Alpha Bank.

Αυτά, σε μία συγκυρία που η ΤτΕ παρουσιάζει σε Υπ.Οικ και Μαξίμου το σχέδιο για ελληνική bad bank και στη Φρανκφούρτη έχει ανοίξει ήδη η συζήτηση/προβληματισμός για την ανάγκη δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής bad bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v