Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2021

ΔΤΡ: Ωρα για ανοδική αντίδραση;

Στις 447,62 μονάδες ο ΔΤΡ , που "μετρά" απώλειες σε διάστημα εβδομάδος, μηνός και συνολικά 13,75% από την αρχή του έτους. Ωστόσο, ο ταλαντωτής (*) όπως φαίνεται στο διάγραμμα του Ηλία Ζαχαράκη, μετά και το "κλείσιμο" της Παρασκευής έχει "γυρίσει" σε θέση, που μπορεί να οδηγήσει σε ανοδική αντίδραση.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κοντινή αντίσταση είναι οι 453, ενώ με την υπέρβαση των 459 μονάδων ενεργοποιείται το πρώτο stop για short θέσεις. Προς τις 480 το stop για short.

Στα νεότερα για τον κλάδο, η επιβεβαίωση μίας λίγο ως πολύ αναμενόμενης εξέλιξης που -όπως μας παραθέτει ο kyr_evag "... αν ένα κράτος μέλος θέλει και μπορεί να δικαιολογήσει, ότι υπάρχει απώλεια, μείωση τραπεζικών κεφαλαίων, η οποία μπορεί να αποδοθεί στον κορονοϊό, τότε το κράτος μέλος μπορεί άμεσα να χρηματοδοτήσει, να ενισχύσει την τράπεζα αυτή, παίρνοντας συμμετοχές και στην περίπτωση αυτή, αίρονται εξαιρετικά οι κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.

(*) η χρήση των ταλαντωτών στην τεχνική ανάλυση (πως μπορούν να αποφύγουν παγίδες οι επενδυτές), αναλυτικά στο Trader's/stocklearning.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v