Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2021

FTSE 25: Το «ανάχωμα» των 1.830 μονάδων

Σε διεθνές περιβάλλον διόρθωσης (*), στο Χρηματιστήριο δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο.
Γι' αυτό και από τη χθεσινή (προ)συνεδριακή ανάρτησή μας έπρεπε να παίξουμε άμυνα, με άμεση προτεραιότητα τη διασφάλιση των κοντινότερων (ημερήσιων) στηρίξεων. Ετσι πήγαμε, με το... μοιρογνωμόνιο και τη μέτρηση του Δημήτρη Τσάντου, για τον ΓΔ. Στις 763 μονάδες μία σημαντική στήριξη.

Αμφίσημη η εικόνα χθες βράδυ στη Wall Street, με το πτωτικό σερί του S&P500 να ανακόπτεται.
Στις 3.881,37 (0,13%) ο «δείκτης των δεικτών», αλλά στη συνέχεια «βουτιά» στις αγορές της Ασίας (παρά την καθησυχαστική πρωτοβουλία Powell), με ανησυχητική τη συνεχιζόμενη διόρθωση των χρηματιστηρίων της Κίνας. Από 0,33% χαμηλότερα και τις 3.866 μονάδες, νωρίτερα, τα futures του S&P 500.

Την ακριβώς αντίθετη εικόνα είχαμε χθες πριν την έναρξη της συνεδρίασης σε Ευρώπη και Αθήνα.
Συνεπώς, από τη στιγμή που δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα (βραχυπρόθεσμα), προτεραιότητα και σήμερα παραμένει η άμυνα.

Με γνώμονα τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη για τον 25άρη και σημείο αναφοράς τη στήριξη των 1.830 μονάδων.

Θα αντέξει το «ανάχωμα» ή θα υποχρεωθούμε να υποχωρήσουμε ακόμη χαμηλότερα; Σε 1+2 συνεδριάσεις ολοκληρώνεται και ο Φεβρουάριος, που πρακτικά σημαίνει πως η (βραχυπρόθεσμη) προσέγγισή μας γίνεται με ορίζοντα το «κλείσιμο» της Παρασκευής.

Στις 1.836,52 ο FTSE25, με απώλειες 1,99% (σε εβδομάδα), 1,03% (σε μήνα) και με 5,07% από την αρχή του έτους. Ωστόσο, μέχρι τώρα, η τάση σε διάστημα 3 μηνών παραμένει long (10,13%), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους ενεργούν λίγο πιο μεσοπρόθεσμα.

Οι 1.856 μον. κοντινή αντίσταση και οι 1.873 κύρια, στην περίπτωση αναστροφής (για όσους ενεργούν από Δευτέρα, αρχή Μαρτίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v