Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2021

Τράπεζες: Η Eurobank ανοίγει την αυλαία

Στις 526,23 με υψηλό συνεδρίασης στις 533,70 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών.

Εχοντας περάσει πλέον σε θετικό πρόσημο (1,40%) από την αρχή του έτους.

Παραμένει ο «αδύναμος κρίκος» της αγοράς, πλην όμως εμφανής είναι η προσπάθεια αλλαγής τάσης. Πλέον οι 505 μονάδες είναι κοντινή στήριξη (σε εβδομαδιαία μέτρηση) και stop για long θέσεις.

Σημαντική αντίσταση η περιοχή των 540-550, για την υπέρβαση της οποίας απαιτείται η υπεραπόδοση μίας-δύο εκ των τεσσάρων συστημικών.

Θα μπορούσε να είναι η Eurobank -που αύριο ανοίγει την αυλαία ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 2020 για τον κλάδο;

Προσώρας, πιο αδύναμη τεχνικά είναι η Πειραιώς, με την αμκ μπροστά και την αγορά να μη γνωρίζει βασικές προϋποθέσεις, όρους της σχετικής διαδικασίας.

Ωστόσο, ένα σημαντικό βήμα έγινε, χθες, με τη συζήτηση στη Βουλή (και) για το ΤΧΣ.

Με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό να σημειώνει (μεταξύ άλλων) πως στο πλαίσιο αυτό της τραπεζικής ενίσχυσης κινούνται και οι διατάξεις του σχεδίου νόμου για το ΤΧΣ καθώς ενισχύουν την ικανότητα των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων για να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα, με επάρκεια τις παθογένειες του παρελθόντος, αλλά ενδεχομένως και όποια νέα προβλήματα προκύψουν από την πανδημία. Βρισκόμαστε, είπε, «μπροστά σε μια νέα εποχή όπου το τραπεζικό σύστημα αλλάζει σελίδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v