Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2021

ΕΥΔΑΠ: Το... φθηνό νερό

Στο περιθώριο των εξελίξεων στην Πειραιώς (καθότι σήμερα πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση),
οι διεργασίες σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο συνεχίζονται, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ανάδειξης των εισηγμένων/μετοχών της «επόμενης ημέρας».

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η ΕΥΔΑΠ, που αλήθεια είναι πως έχει κεντρίσει την προσοχή διορατικών παικτών και λόγω της θετικής χρηματιστηριακής απόδοσής της. Στα 7,84 (με υψηλό ημέρας τα 7,94 ευρώ/52 εβδομάδων), με 17,01% σε διάστημα μηνός και 14,12% από την αρχή του έτους, η Επιχείρηση έχει φθάσει να αποτιμάται στα 835 εκατ., με αναλυτές να τη «βλέπουν» ως μία σοβαρή υποψηφιότητα για είσοδο στο club των billionaires.

Η διοίκηση ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα 2020, αύριο Πέμπτη (8 Απριλίου), με αρκετούς να αναμένουν την επιβεβαίωση των εκτιμήσεών τους, που θα δικαιολογούσαν μία τέτοια προοπτική.
Παραδοσιακά η EYΔΑΠ διανέμει υψηλό μέρισμα (θα κάνει την έκπληξη διανέμοντας επιπλέον έσοδα από κέρδη; μένει να φανεί).

Το σημαντικό είναι πως η διοίκηση είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με το Δημόσιο, για τους όρους της νέας 20ετούς παραχώρησης, σύμφωνα με την οποία θα ξεκαθαρίζει το επενδυτικό περιβάλλον για τα επόμενα χρόνια.

Οι γνώστες θυμίζουν πως η διαπραγμάτευση (EYΔΑΠ-Δημοσίου/EYΔΑΠ Παγίων) διαρκεί σχεδόν 1,5 έτος και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η καταληκτική φάση μίας πολυετούς αντιπαράθεσης των δύο πλευρών.
Η συμφωνία είναι αυτή που μπορεί να αποτελέσει γεννήτρια μεγέθυνσης της εισηγμένης, που -σε αυτή την περίπτωση- θα έχει και επενδυτικό/χρηματιστηριακό αποτύπωμα.

Με 50%+ 1 μετοχή η ΕΕΣΥΠ (ΥπέρΤαμείο), με 11,33% το ΤΑΙΠΕΔ, με οριακά στο 10% ο John Paulson και 3-4 ξένα funds να έχουν «χτίσει» θέσεις (στο free float), η συνέχεια μπορεί να «κρύβει» θετικές εκπλήξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v