Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2021

Wall Street: Μετά και τη χθεσινή «βουτιά»...

Νέα σημαντική διόρθωση, χθες βράδυ, στη Wall Street. Αφορμή ή αίτιο ο πληθωρισμός, θα φανεί συν τω χρόνω, καθώς διαφορετικές σχολές σκέψεις, διεθνώς, εκφράζουν απόψεις αντικρουόμενες μεν άκρως ενδιαφέρουσες δε.

Για αρχή, παραθέτουμε διάγραμμα/μέτρηση του Nasdaq (του Δημήτρη Τσάντου) με έμφαση στην ολοκλήρωση (;) του τρίτου κύματος.

Αρκετά και τα δικά σας σχόλια, για το θέμα του πληθωρισμού, μεταφέρω του Aris Salonica Gate, καθώς συνοψίζει μία λογική αλληλουχία εξελίξεων.

«Αν διατηρηθεί η τάση αυτή σταδιακά:

- θα μεταφερθούν χρήματα σε μετοχές, καθώς προς το παρόν τα επιτόκια καταθέσεων και ομολόγων υπολείπονται του πληθωρισμού.

- θα ευνοηθούν εταιρείες και ιδιώτες με δάνεια σταθερού επιτοκίου.

- πτώση του USD, που σημαίνει άνοδος των διεθνών πωλήσεων και των ονομαστικών μισθών (εφόσον γίνεται τιμαριθμική αναπροσαρμογή) και αύξηση των ονομαστικών τιμών (σε USD) Α' υλών, πετρελαίου κ.λπ.

- αύξηση ΑΕΠ.

- για την Ελλάδα, μείωση πραγματικών τιμών για τα αμερικάνικα προϊοντα και υπηρεσίες και μείωση κόστους εισαγωγής σε ό,τι αποτιμάται σε USD.

Πολύ πιθανό να εφαρμοστεί το μοντέλο του ελεγχόμενου πληθωρισμού (3 - 7%), το οποίο προσδίδει ανάπτυξη».

Νωρίτερα: δείκτης VIX/CBOE ανοδικά στις 27,59 μονάδες, US10YBOND διορθωτικά στο 1,686%, Futures Nasdaq λίγο ανοδικά, από τις 13.014 μονάδες και δείκτης Baltic Dry σταθερός στις 3.139 μονάδες.

σ.σ. για σήμερα ήταν προγραμματισμένη ανάρτηση για τη μετοχή της Avax. Δεν αλλάζουν πολλά, εάν... περιμένει μία ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v