Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2021

Η μετοχή της Πειραιώς στο επίκεντρο

Ημέρα-συνεδρίαση Πειραιώς η σημερινή. Εύλογο το ενδιαφέρον εμπλεκόμενων και μη, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να αναλύει παραμέτρους και τεχνικές πτυχές της «πρώτης» των νέων μετοχών της νέας Πειραιώς.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα πιο... υπόγεια και με τη συνδρομή σας να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της συνεδρίασης, την αντίδραση traders και επενδυτών, τη διακύμανση σε υποκείμενη και αγορά Παραγώγων, τον δανεισμό, το marging και ό,τι άλλο θα είναι χρήσιμο...

Ως βάση παραδοχής, μεταφέρω εκτίμηση του αγαπητού ΟΑΚ, γενικά για το νέο τοπίο στον κλάδο-κλειδί αλλά (κυρίως) ειδικότερα για την Πειραιώς.

1. Οι τράπεζες βελτιώνουν τον ισολογισμό τους. Ηδη η ΕΥΡΩΒ έχει κάνει τεράστια βήματα. Ακολουθεί η Εθνική και μετά η Alpha Bank. Πλέον και η Πειραιώς.

2. Το να βγει κέρδος στις τράπεζες είναι θέμα χρονισμού. Βρισκόμαστε σε φοβερό timing, γι' αυτό και οι τράπεζες είναι σε καλή φόρμα. Ηδη η Αlpha Bank από το 0,9 ευρώ έχει φτάσει στο 1,34 και βλέπει το 1,45, ίσως και το 1,6 άμεσα. Η ΕΤΕ θα ακολουθήσει και δεν αποκλείεται σύντομα να τη δούμε και πάνω από τα 3 ευρώ.

3. Η Πειραιώς, εις υγείαν των παλαιών μετόχων που τη χρηματοδότησαν και μηδένισαν, βλέπει -πλέον- καλές μέρες. Κανονικά μια αποτίμηση στα 1,4-1,6 θα ήταν σωστή, αλλά λόγω timing βλέπουμε πάνω από 2 ευρώ.

Δύσκολα -σήμερα- να σπάσει τα 2 ευρώ προς τα κάτω.

Να συμπληρώσω πως οι νέοι μέτοχοι παίζουν σήμερα με πολλά γκολ από τα αποδυτήρια και με επιπλέον πλεονέκτημα ενός free float που δεν ξεπερνά σε (πραγματικό) απόλυτο αριθμό μετοχών της «ελεύθερης διασποράς».

Με τη βεβαιότητα πως ΔΕΝ θα πλήξουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v