Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2021

ΤΙΤΑΝ: Ενας χρόνος εκτός MSCI Greece

Στα 17,60 με απώλειες 0,68% η μετοχή της ΤΙΤΑΝ, στη χθεσινή συνεδρίαση. Σχεδόν ένας χρόνος από την έξοδό της από τον δείκτη MSCI Greece, με την τιμή -τότε- στα επίπεδα των 12 ευρώ. Τιμές, όπου ρευστοποίησαν αρκετοί (κυρίως ξένοι) εγκλωβισμένοι από τη ζώνη των 18 ευρώ.

Εκτοτε η μετοχή ανακάμπτει, αποτυπώνοντας την επαναφορά του ομίλου σε σημαντικές αγορές -με αυτή των ΗΠΑ να παραμένει το ισχυρό χαρτί.

Για τη χρήση του 2020, η διοίκηση προχώρησε σε επιστροφή κεφαλαίου (0,40/μτχ.) ενώ από τις αρχές του 2021 ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος αντεπίθεσης για την ιστορική ελληνική τσιμεντοβιομηχανία. Από τις 19 Απριλίου, η Εθνική αναλαμβάνει ειδικός διαπραγματευτής, στις 29 του ιδίου μηνός η Eurobank Equities ανεβάζει τον πήχη στα 19,6 ευρώ (από 17,6) με σύσταση για «αγορά».

Μέσα Μαΐου ανακοινώνει μεγέθη πρώτου τριμήνου (αύξηση ebitda στα 56,1 εκατ. από 40,6 εκατ., καθαρά κέρδη μτφ στα 15,3 εκατ., καθαρό δανεισμό στα 759 εκατ./επιπλέον 74 εκατ.).

Για το 2021, η διοίκηση εμφανίζεται μεν αισιόδοξη, περιμένει ωστόσο επιβάρυνση από το αυξημένο κόστος μεταφορών και ενέργειας. Πρόβλημα που αντιμετωπίζουν (και θα αντιμετωπίσουν) πολλοί κλάδοι της οικονομίας ευρύτερα, για αυτό και στα υπόψη.

Στο διάγραμμα (του Ηλία Ζαχαράκη) είναι εμφανή τα σημαντικά τεχνικά σημεία, με το stop στα 17,24 ευρώ (σε ημερήσιο κλείσιμο).

Στο 1,45 δισ. η αποτίμηση του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v