Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2021

Σε τουρκικά «χέρια» η Καλλιμάνης

Στην Dardanel Onentac πέρασε η ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο "κατεψυγμένων ιχθύων/ιχθυηρών"
της χώρας.

Ο ΕΚΗ, παρότι μη άμεσα χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος, το σχετικό θέμα το είχε αναδείξει στις 18 Ιανουαρίου. Μάλιστα, μου είχε κάνει εντύπωση η επισκεψιμότητα της ανάρτησης μας αλλά και ο ευρύτερος σχολιασμός, που ακολούθησε.

Το γεγονός, πως ένα εγχώριο σύστημα (πολιτικό, τραπεζικό, επιχειρηματικό) δεν ενδιαφέρθηκε προκειμένου να μην καταλήξει σε τουρκικά "χέρια" παραπέμπει σε αβελτηρία, όσο σκληρό και αν ακούγεται.

Ωστόσο, όσον αφορά στο τραπεζικό σύστημα, ας μην κρυβόμαστε, εδώ συντηρούνται "νεκροζώντανες" επιχειρήσεις και συμφέροντα με πολλαπλώς υπέρβαρα δάνεια, μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κ.λπ. Και εν προκειμένω, εξαγορά χρέους 62,3 εκατ. έναντι 6 εκατ. της Καλλιμάνης, δεν το λες και μικρό "κούρεμα".

Για το δε πολιτικό σύστημα, θα επαναλάβω το ερώτημα (που είχα θέσει τον Ιανουάριο): "...μεθαύριο, σε ανάλογο αποτέλεσμα καταλήγει ο διαγωνισμός για τα NPLs μίας ακτοπλοϊκής που δρομολογεί στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου..."

Υπερβολικό, θα με πείτε, ορισμένοι ίσως και αιθεροβάμονα, καθώς θίγω ζητήματα "επιχειρηματικού
πατριωτισμού" (υπάρχει; ). Και δεν θα ενδώσω στην ευκολία της κριτικής, μέρες που είναι. Θα παραπέμψω όμως στο θέμα: Υπερπαραγωγή από τον Τσαβούσογλου (με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Υπ.Εξ στην Θράκη) στο infognomonpolitics.gr.

(*) ένα ευχαριστώ στην Αννα (she knows...)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v