Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2021

Τα φώτα σε Fed και Alpha Bank

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P500, με την προσοχή των επενδυτών στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. Στις αγορές προεξοφλείται πως ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση για ευέλικτη νομισματική πολιτική, εν μέσω ανόδου του πληθωρισμού.

Αυτά εκτός, γιατί εντός το ενδιαφέρον στρέφεται στην έκτακτη γενική συνέλευση της Alpha Bank, για την έγκριση των μετόχων στη σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 800 εκατ. Σημαντική για την τράπεζα και τον κλάδο, συνακόλουθα για την αγορά.

Αλλά ευρύτερα, η προσοχή είναι και στη διαβεβαίωση της προέδρου της ΕΚΤ Christine Lagarde, πως « είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για τερματισμό της βοήθειας της Κεντρικής Τράπεζας», με πολύ σημαντικό (απ' όσα δήλωσε σε συνέντευξή της στο Politico), ότι «δεν υπονοεί πως το έκτακτο πρόγραμμα αγορών λόγω της πανδημίας θα σταματήσει στις 31 Μαρτίου».

Τεράστιας σημασίας για τα ελληνικά συμφέροντα η συγκεκριμένη δήλωση της Γαλλίδας, με άμεσο αποτέλεσμα στα ομόλογα, πιο ενδεικτική δε την περίπτωση του 5ετούς, που από την Παρασκευή παραμένει σε αρνητική απόδοση. Και αυτό, ενώ έχει «ανάψει» στην Ευρώπη η μεγάλη συζήτηση για το «δίπολο» χρέος/πληθωρισμός
και στα της υπόγας μας, με τον συν-υπογείτη xenos57 να μας εισάγει στα ενδότερα (φθάνοντας μέχρι την πολιτική του Luigi Einaudi... στην Ιταλία, μετά το τέλος του Β' ΠΠ).

σ.σ. από τις πιο ενδιαφέρουσες και γόνιμες συζητήσεις που έχουν ανοίξει στον Εκηβόλο και γι' αυτό
ένα θερμό ευχαριστώ στον xenos57 και σε όσους συμβάλλουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v