Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2021

Long vs αυξήσεις κεφαλαίου

Κοινή η εκτίμηση ανθρώπων της αγοράς πως οι ΑΜΚ «φρενάρουν» τη μεσοπρόθεσμα ανοδική φορά της αγοράς, καθώς συν τοις άλλοις «απορροφούν» κεφάλαια/ρευστότητα από μία αγορά που τελευταία έχει «καθίσει» συναλλακτικά.

Επερχόμενες, ανακοινωμένες αλλά και αυξήσεις κεφαλαίου που σχεδιάζονται από σειρά εισηγμένων θέτουν εμπόδια στους long και στη στόχευσή τους για πειστική επαναφορά πέραν των 920 μονάδων.

Aegean, Alpha Bank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και βλέπουμε, σημειώνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου, με τον οικονομολόγο να εστιάζει και στις ομολογιακές εκδόσεις που είναι στα σκαριά.

Παραμένει ευμετάβλητη η παράμετρος του τουρισμού, με την πρόσφατη απόφαση του Λονδίνου να πλήττει - κατ' αρχάς- άμεσα τις αεροπορικές. Ποιος θα είναι ο βαθμός αναπλήρωσης των χαμένων εσόδων; Τι κεφάλαια θα αντληθούν από τις ΑΜΚ; Γιατί κατέβασαν ταχύτητα τα funds; Ερωτήματα που μένει να απαντηθούν και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Για τον ΔΤΡ, όσο παραμένει χαμηλότερα των 570 μονάδων, θα απαιτείται αυξημένη προσοχή. Για την Eurobank χαμηλότερα του 0,82 ευρώ, την Εθνική χαμηλότερα των 2,70 ευρώ, για την Αlpha Bank του 1,17 ευρώ και χαμηλότερα του 1,60 ευρώ για την Πειραιώς.

Στα συν, για τους long, τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα πρώτου 3μήνου και η ενθαρρυντική ένδειξη για το ΑΕΠ.

Με εστίαση, τεχνικά, για Δευτέρα στο εύρος των 895-907 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v